Gevulde paprika met kipgehakt

Gevulde paprika met kipgehakt. Een lekker, makkelijk en gezond maaltje. Dit populaire gerecht is afgeleid van de Turkse en Griekse dolma’s of Sarma. We kennen Dolma als druivenbladeren, gevuld met rijst, gehakt en kruiden. Dolma betekent eigenlijk gevulde groente, dus ook aubergine, courgette en de paprika’s, ook vegetarisch zie je dit met bulgur of rijst.
Ik let regelmatig op mijn voeding en koolhydraatarm en dan zijn gevulde groente perfect! Ik ben gek op Dolma of Karniyarik, Turkse gevulde aubergines met lamsgehakt. Voor snellere gerechten maak ik regelmatig gevulde courgette met kipgehakt of tonijn of zoals deze gevulde paprika’s met kipgehakt. Lekker met (vegan) kaas of feta erop en smullen maar. Ik vind het lekker als de groente echt zacht is, dus ik bak het eerst 20 minuten zonder vulling en daarna nog 15 minuten met vulling. Ook met lekker met Turks brood, rijst of tomatenbulgu. Hier het makkelijke recept.
Ingrediënten
4 paprika’s
500 gr kipgehakt
2 el zonnebloemolie
1 grote ui
3 tenen knoflook
70 gr tomatenpuree
2 tl Italiaanse gedroogde kruiden
2 tl gerookte paprikapoeder
1 bouillonblokje
3 el olijfolie
100 gr geraspte (vegan) kaas
Bereiding Gevulde paprika met kipgehakt
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika’s en snijd de bovenkant van de paprika’s eraf, deze kun je bewaren. Snijd met een mes voorzichtig de binnenkant los van de paprika en trek de zaadlijst eruit.
Pak een ovenschaal en leg de paprika’s hier rechtop in. Daarna schenk je de olijfolie erover. Leg de paprika’s in het midden van de oven en rooster 20 minuten.
Versnipper de ui. Pel de tenen knoflook. Pak een hapjespan en schenk de zonnebloemolie erin. Vervolgens bak je de uien en pers de tenen knoflook met een knoflookpers erboven uit. Bak het kipgehakt mee en bak tot het gaar is.
Daarbij voeg je de tomatenpuree, Italiaanse kruiden en gerookte paprikapoeder erbij. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer goed door. Het gehakt is nu op smaak.
Intussen zijn de paprika’s gaar en haal je deze uit de oven. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en top af met geraspte kaas. Vervolgens leg je de bovenkantjes van de paprika ook in de ovenschaal erbij en leg nog 15 minuten in de oven. Eet smakelijk!
