Pasteitjes met kipgehakt, kerrie en prei

Pasteitjes met kipgehakt, kerrie en prei. Deze Hindoestaanse pasteitjes met kipgehakt, masala (Hindoestaanse kerrie) en prei zijn altijd een hit bij mij in de familie. Zelfs met mijn verjaardag op werk neem ik pasteitjes mee. De vulling van de pasteitjes is makkelijk te maken, alleen het vullen is even wat werk. Je mengt de gebakken uien, prei en masala met rauw gehakt. De pasteitjes stomen namelijk in de oven gaar in het bladerdeeg. Deze pasteitjes kun je ook met vegan gehakt maken, klik hier voor dit recept. Je kunt de pasteitjes prima een paar dagen bewaren en voor het eten even in de oven oppiepen, dan zijn ze net vers. Dit recept van mijn moeder deel ik graag met jullie.

Voor 30 pasteitjes

Bereidingstijd: +/- 60 minuten

Oven: 45 minuten

Ingrediรซnten

15 plakjes bladerdeeg
300 gr kipgehakt
2 el zonnebloemolie
1,5 prei
1 grote ui
2 eieren
1 el Surinaamse masala
Een kippenbouillonblokje
Een scheutje zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy)

Sausje voor erbij
4 el tomatenketchup
1 Madame Jeannet

Bereiding Pasteitjes met kipgehakt, kerrie en prei

Haal de bladerdeegvellen nog in de verpakking vast uit de vriezer, zodat deze langzaam kunnen ontdooien. Als ze te zacht zijn, kun je geen mooie pasteitjes vouwen.

Hak de uien fijn. Snijd de prei in dunne ringen en spoel deze goed in een vergiet onder koud water.

Pak een wok en schenk de olie in de pan op een middelhoog vuurtje. Voeg de uiensnippers toe en schep de masala erbij. Roer dit goed zodat dit een mengsel wordt en niet verbrandt of vastplakt. Daarna voeg je de prei toen bij dit mengsel en laat het zacht worden door een deksel op de pan te plaatsen. Als de prei zacht is schep je dit mengsel uit de pan in een schaal en laat je dit +/- 10 minuten afkoelen.

Als het mengsel goed afgekoeld is, gooi je de kipgehakt erbij. Daarna verkruimel je het bouillonblokje erboven. Schenk de sojasaus erbij, breek het ei erboven en meng dit geheel goed door elkaar.

Verwarm de oven op (hete lucht) 175 graden. Daarna leg je de 1e pak bladerdeegvellen uit.ย  Halveer met een scherp mes een bladerdeeg vel. Vul de halfjes met aan de onderkant de vulling (+/-2 theelepels, maak het niet te vol) en vouw de bovenkant eroverheen. Met een vork duw je de pasteitjes op de randjes dicht.

Plaats de pasteitjes op een bakpapiertje op het rooster. Klop het ei los en kwast de bovenkant van de pasteitjes hiermee in. Het ei zorgt ervoor dat de pasteitjes een glanzend laagje krijgen.ย  Daarna zet je de pasteitjes 30 minuten in de het midden van de voorverwarmde oven.

Bereiding sausje

Maak ondertussen het pittig sausje erbij. Was รฉรฉn Madame Jeannet pepertje en snijd de bovenkant eraf. Stamp de rest fijn in een vijzel, of snijd het heel fijn. Meng dit door de tomatenketchup en je hebt je pittige sausje. Wil je het minder heet? Voeg dan wat ketchup toe of gebruik maar een halve Madame Jeannet.

Vervolgens laat je de pasteitjes buiten de oven afkoelen. Genieten maar…

Klik hier voor meer recepten van pasteitjes

Wil je meer Surinaamse recepten zien? Klik op deze link