Aardappelen uit de oven met rozemarijn

Aardappelen zijn ontzettend lekker met rozemarijn uit de oven. Ik kies dan het liefst voor aardappelen met schil, zoals de Opperdoezer Ronde aardappelen. De Opperdoezer Ronde, ook wel bekend als de “koningin der aardappelen,” is een exclusieve en geliefde aardappelsoort. Het bijzondere aan de Opperdoezer Ronde is niet alleen zijn smaak, maar ook de manier waarop hij wordt verbouwd. De aardappel gedijt het best in de vruchtbare kleigronden rondom Opperdoes, en het teeltproces is intensief. De aardappels worden met de hand gerooid om beschadigingen aan de dunne schil te voorkomen. Hierdoor behouden ze hun karakteristieke vorm en uiterlijk, wat hen extra aantrekkelijk maakt. Deze aardappel staat bekend om zijn unieke smaak, romige textuur en delicate schil, en wordt beschouwd als een ware delicatesse. Dus zonde de schil eraf te halen.

De aardappelen uit de oven met rozemarijn zijn lekker met gebakken vis als dorade, zeebaars of zalm, stoofvlees, eendenborstfilet en/ of de Mediterraanse groentetian ernaast. Lekker bij de barbecue of met kerst als onderdeel van het hoofdgerecht.

De aardappelen uit de oven met rozemarijn zijn heel makkelijk te maken. Je hebt maar vier ingrediënten nodig om deze lekkere aardappelen te maken. Het belangrijkste is dat de aardappelen goed gaar zijn van binnen. Ik stoom de aardappelen van te voren, zodat ik zeker weet dat ze zacht zijn. Daarna in de ovenschaal olie en verse rozemarijnblaadjes erover, grof zeezout erover en zo de oven in. Hier het makkelijke recept.

Aardappelen uit de oven met rozemarijn

Aardappelen uit de oven met rozemarijn

De aardappelen uit de oven met rozemarijn zijn heel makkelijk te maken. Je hebt maar vier ingrediënten nodig om deze lekkere aardappelen te maken. Ik stoom de aardappelen van tevoren, zodat ik zeker weet dat ze zacht zijn. Daarna olie en verse rozemarijnblaadjes erover, grof zeezout erover en zo de oven in. Hier het makkelijke recept.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Frans, Italiaans
Porties 4

Equipment

  • 1 ovenschaal
  • 1 borstel
  • 1 stoommandje of stoomzakje

Ingrediënten
  

  • 1 kilo aardappelen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2-3 el olijfolie
  • grof zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappelen en borstel ze goed schoon. Snijd de grote aardappelen in parten, zoals het formaat van een krieltje.
  • Leg de aardappelen in een stoombakje of zakje met heel klein beetje water. Laat de aardappelen 5 minuten stomen op 700 watt in de magnetron.
  • Pak een ovenschaal en leg de stukjes aardappelen hier vervolgens in. Schenk de olijfolie erover.
  • Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en strooi over de aardappelen. Roer goed door. Bestrooi de aardappelen met grove zeezout.
  • Plaat de aardappelen in het midden van de oven en bak 15-20 minuten.
Trefwoord aardappelen, oven
Aardappelen uit de oven met rozemarijn

Klik voor meer recepten met rozemarijn