Paksoi stamppot met Teriyaki gehaktballetjes

Paksoi stamppot met teriyaki gehaktballetjes

Paksoi stamppot met Teriyaki gehaktballetjes. Als het weer kouder wordt dan krijg ik gelijk trek in een winterse stamppot. Dit oer-Hollandse gerecht kan je op vele manier maken. Ik gaf er dit keer een Aziatische twist aan door paksoi mee te stampen. Paksoi geeft een lekkere bite en een heerlijke smaak aan de stamppot. Paksoi is een bladgroente dat voor bijna 95% bestaat uit water. De andere 5% zit vol met vitamines en mineralen, dus een erg gezonde groente. In 100 gram paksoi zit al meer dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A. De kipgehaktballetjes marineerde ik met Teriyakisaus en sojasaus. Door deze marinade hoef je geen zout toe te voegen aan het gehakt. Lekker met een jus erbij en smullen maar.ย Hier het recept voor Paksoi stamppot met Teriyaki gehaktballetjes.

Voor 4 personen

Ingrediรซnten

2 stuks paksoi
800 gram aardappelen 
600 gram kipgehakt
1 ui
3 el Kikkoman Teriyakisaus
5 el Kikkoman sojasaus
2 el paneermeel 
4 el zonnebloemolie
1 el plantaardige boter
1 el bloem
300 ml kippenbouillon van 1 tablet
Scheutje Kikkoman sojasaus

Bereiding Paksoi stamppot met Teriyaki gehaktballetjes

Was en schil de aardappelen. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en leg deze terug in de pan met de deksel erop. Zo koelen de aardappelen niet af. 

Snijd ondertussen de paksoi in smalle reepjes tot aan het roosje op het eind. Die kan je weggooien. Spoel de paksoi in een vergiet. Pak een wok en schenk hier 1 el zonnebloemolie in.
Bak de paksoi een paar minuten tot het geslonken is. Laat dit goed uitlekken in een vergiet. 

Hak de ui fijn en gooi dit bij de kipgehakt. Schenk de sojasausjes en teriyaki saus erbij. Schep de paneermeel erbij en meng dit goed door elkaar. Pak een koekenpan en schenk hier de overige zonnebloemolie in. Rol van 1 flinke el kipgehakt de balletjes. Als het vuur heet is, leg je de gehaktballetjes erin. Bak ze tot ze rondom bruin zijn.

Maak de jus. Schep de plantaardige boter en bloem in een klein steelpannetjes. Roer dit met de garde tot je een roux hebt. Voeg 300 ml bouillon toe per lepel toe toe je de gewenste dikte hebt. Schenk een klein scheutje sojasaus erbij voor de kleur.

Met een stamper stamp je paksoi door de stamppot. Schep naar smaak een beetje zout erop.

Paksoi stamppot met Teriyaki gehaktballetjes


Klik hier voor meer stamppot recepten

Klik hier voor meer recepten met paksoi

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Geef een antwoord

*