Couscous salade met groente, verse kruiden en feta

Ik ben gek op couscous en zeker ook als salade. Neem nu deze rijk gevulde couscous salade met groente, verse kruiden en feta. Deze koude salade gevuld met verse spinazie, aubergine, paprika en komkommer is extra smaakvol door de verse koriander en munt erdoor. Verkruimel nog wat feta erover en je hebt een heerlijke salade als lunch of bij de barbecue. Ook heel lekker als diner met merguez worstjes erbij. De couscous salade is snel klaar en je hebt gelijk een flinke schaal. Wil je de salade de volgende dag ook nog eten, doe de feta apart. Hier het recept.

Voor 4-6 personen

Ingrediรซnten

200 gram couscous
200 gram verse bladspinazie
ยฝ komkommer
1 aubergine
1 paprika
200 gram feta
Een bosje koriander
Een bosje munt
2 el olijfolie
1 tl ras el hanout

Bereiding Couscous salade met groente, verse kruiden en feta

Verwarm de oven op 200 graden. Pak een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Snijd de aubergine en paprika in kleine blokjes. Meng in een kom met de olijfolie en ras el hanout. Verdeel de blokjes over de bakplaat en laat het 20 minuten roosteren in de oven. Als de groente klaar is uit de oven laat dit even 10 minuten afkoelen. 

Leg de couscous is een diepe schaal. Voeg 200 ml kokend water toe en dek de schaal af met een bord. Laat dit 5-10 minuten stomen. Haal de couscous uit elkaar met vork, zodat je geen klonten hebt. Voeg dit ook toe bij de salade.

Snijd vervolgens de spinazie iets fijner. Pak een ruime schaal en leg de spinazie hierin. Was en snijd de komkommer in fijne blokjes. De komkommer kan bij de spinazie in de schaal. Voeg vervolgens de aubergine, paprika en couscous toe.

Hak de koriander en munt fijn. De verse koriander en munt meng je door de salade. Als laatst verkruimel je de feta erboven.

Couscous salade met groente, verse kruiden en feta

Klik hier voor meer couscous recepten