Marokkaanse kippenvleugels met saffraan uit de oven

Marokkaanse kippenvleugels met saffraan en koriander uit de oven. Een heerlijk en makkelijk gerechten wat je zo in de oven bereidt. Ik ben gek op de Marokkaanse keuken, couscous, tajine, vissoep, linzensoep, harira, heerlijk allemaal. De Marokkaanse keuken is zo goed door de diversiteit aan veel kruiden. Deze kippenvleugels marineer je met saffraan, gemberpoeder, kurkuma, komijn en verse koriander. Stukjes paprika erbij en roeren maar. Geïnspireerd op mijn recept van kipspiesjes met Marokkaanse marinade. Daarna grill je de vleugels in de oven, maar op de barbecue is ook heel lekker. Heerlijk met verse couscous, brood of rijst. Hier het makkelijke recept.

Ingrediënten

1 kg kippenvleugels
1 zakjes saffraan
2 paprika’s
4 tl Dalamaya kipkruiden
(zie afbeelding hieronder, te koop bij de toko, Amazing Oriental of Islamitische slager)
Een paar takjes verse koriander
1 tl van de volgende kruiden:
Gemalen kurkuma
Gemalen komijn
Paprikapoeder
Gemberpoeder
3 el zonnebloemolie

Dalamaya kipkruiden

Bereiding Marokkaanse kippenvleugels met saffraan uit de oven

Als eerst verwarm je de oven voor op 175 graden.

Snijd de paprika’s in hele kleine blokjes. Vervolgens hak je de koriander fijn.

Dan halveer de kippenvleugels. Pak een ruime bak en leg de kippenvleugels hierin. Voeg de saffraan, alle gedroogde kruiden toe en de Dalamaya kipkruiden. Daarna voeg je de zonnebloemolie toe.

Vervolgens voeg je de paprika’s en fijngehakte koriander toe. Meng alles goed door elkaar. 

Pak een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Verdeel de kippenvleugels erover.
Daarna bak de vleugels 45 minuten in de oven. Op de barbecue zijn ze waarschijnlijk eerder gaar.

Marokkaanse kippenvleugels met saffraan uit de oven

Klik hier voor meer Marokkaanse recepten