Geroosterde groente met ras el hanout

Geroosterde groente met ras el hanout, uit de oven of van de barbecue. Dit is een perfect bijgerecht bij de barbecue, couscous of als vulling voor een salade. Ik heb geen barbecue meer zonder dit gezonde groentegerecht. Een flinke schaal met aubergine, courgette, en paprika en rode uien gemarineerd in olijfolie en ras el hanout. Roosteren op de barbecue of oven en smullen maar. Ras el hanout betekent het ‘beste van de winkel’ en is een kruidenmengsel van diverse kruiden als gember, kaneel, paprikapoeder en ga zo maar door. Geen enkel mengsel is ook hetzelfde. In dit mengsel zit wel minimaal 20 verschillende kruiden en op diverse plekken in Marokko kun je dit naar wens laten mengen. De kaneel in dit kruidenmengsel zorgt voor een lekkere smaak met de aubergine en past daardoor perfect bij kip en lamsvlees. Lees hier het makkelijke recept.

Klik hier voor meer lekkere salades en smeersels voor bij de barbecue.

Ingrediënten

1 grote aubergine
1 courgette
2 paprika’s
2 rode uien
3 tl ras el hanout
2 el olijfolie
Optioneel: Een bosje koriander of peterselie

Bereiding Geroosterde groente met ras el hanout

Verwarm de oven op 200 graden of zorg dat de barbecue goed aan staat. 

Was de aubergine, courgette en paprika. Snijd de aubergine en courgette in even grote blokjes. Snijd de paprika in grove stukken. Vervolgens pel je de rode ui en snijd in kwarten.

Pak een ruime schaal en leg alle groente hierin. Schenk de olijfolie erover en strooi vervolgens de ras el hanout erover. Daarna roer je alles met een spatel of grote lepel goed door. Strooi een beetje zout erover.

Voor de oven: Pak een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Verdeel de groente erover en rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Voor de barbecue: Leg een aluminium barbecue grill schaal op de barbecue en verdeel de grote in delen erover. Bak tot het er geroosterd uitziet.

Strooi naar smaak fijngehakte koriander of peterselie over de groente.

Klik hier voor lekkere marinades voor op de barbecue