Witte bonen pannetje met kip en groente

Witte bonen pannetje met kip en groente. Een lekker voedzaam gerechtje. Ik vind gerechten met bonen erg lekker, zoals de Surinaamse bruine bonen met kip of Witte bonenschotel met kabeljauw en salie. Ik vulde dit witte bonen pannetje met kippendijfilet, courgette, paprika, tomaten en champignons en om het een beetje spicy te maken heb ik er een jalapeno peper aan toegevoegd. Om het gerecht smaak te geven voeg ik er zoute sojasaus toe. Een heerlijke fusion maaltje om met rijst, maar ook los te eten. Wist je dat witte bonen rijk zijn aan eiwit ? Deze peulvruchten zijn gezond, doordat ze ook nog eens weinig vet en veel voedingsvezels bevatten. Witte bonen worden veel gebruikt in de Zuid-Amerikaanse keuken, maar heeft ook een intrede gemaakt in Europa. Daarnaast geven de bonen je een snel een vol gevoel. Hier het recept voor Witte bonen pannetje met kip en groente.  

Vegatip: Laat de kip weg, of vervang door vegetarische kipstukjes.

Ingrediënten

1 pot witte bonen in tomatensaus
2 uien
2 tenen knoflook
1 courgette
1 rode paprika
2 tomaten
½ bakje champignons
300 gram kippendijfilet
1 bouillonblokje
3 el zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy)
2 el zonnebloemolie

Optioneel: 2 Jalapenopepers (Westland Peppers)

Bereiding Witte bonen pannetje met kip en groente

Snijd de dijfilet in blokjes. Snijd vervolgens de uien fijn. Schenk de zonnebloemolie in een wok en bak de uien. Pers de knoflook erboven uit. Bak tot de uien en knoflook glazig zijn. Bak de blokjes dijfilet erbij.

Snijd ondertussen de courgette en paprika in blokjes. Bak dit mee met de kip. Snijd de champignons in schijfjes en voeg dit ook toe. Schenk de sojasaus erover. 

Open de pot witte bonen in tomatensaus en spoel de inhoud een aantal keer om in een vergiet. Laat dit goed uitlekken. Voeg de witte bonen ook toe.  

Snijd de tomaten in blokjes en roer mee. Snijd ondertussen de jalapenopeper in ringen en leg dit in de pan. Verkruimel een bouillonblokje erboven en roer erdoor. Laat dit nog 5 mi nuutjes pruttelen op een zacht vuurtje. 

Serveer met witte rijst, brood of zo.

Klik hier voor meer recepten met bonen