Maiskolf uit de airfryer

Maiskolf uit de airfryer, heb jij dat weleens op? Maiskolf, een lekker en vooral zomers hapje. Lekker om je tanden in de zetten! Met of zonder boter erop, of zoals ik graag doe, met zelfgemaakte (vegan) kruidenboter met bieslook en peterselie. 

Maïs is net als andere graansoorten een plant uit de grassenfamilie. In Nederland wordt jaarlijks meer dan 200.000 hectare maïs geteeld. Je hebt snijmaïs en suikermais. Suikermais is wat mensen eten, de snijmaïs wordt gebruikt als voeding voor het vee. Suikermais heeft een hoog suikergehalte en bevat het meeste zetmeel van alle graansoorten.

De maiskolf kende ik gekookt of van de barbecue of gedroogd als popcorn. Maizena wordt ook van maïsmeel gemaakt  Je kunt een maiskolf kun je ook gewoon grillen of in de airfryer bakken. Het is makkelijk te maken en kan je makkelijk op elk moment maken. Hier het makkelijke recept.

Ingrediënten

2 maiskolven
4 el olijfolie
Peper
Zout
Optioneel: Zelfgemaakte kruidenboter, klik hier voor het recept

Bereiding Maiskolf uit de airfryer

Haal de bladeren en alle losse draden van de maiskolven. Smeer een beetje zonnebloemolie met een kwast over de maiskolven. Strooi een beetje peper en zout erover. Wil je het met kruidenboter eten, wees dan voorzichtig met de zout! 

Leg een bakpapier op maat in de airfryer en leg de maiskolven met ee beetje afstand ertussen erin. Bak op 180 graden 12 minuten. 

Ondertussen bereid je de kruidenboter via dit recept. 

Na 12 minuten keer je de maiskolven om en bak je ze nog 12 minuten.

Maiskolf uit de airfryer