Gemarineerde kippenvleugels in sojasaus met rozemarijn

Gemarineerde kippenvleugels in sojasaus met rozemarijn. Heerlijke gemarineerde vleugels die je lekker kunt grillen in de oven of op de barbecue. Ik marineer mijn vleugels het liefst in sojasaus, zo lekker smaakvol. Wist je dat een paar takjes verse rozemarijn hier uitstekend bij passen? Een combi die ik niet snel zelfs zou bedenken, maar mijn moeder maakte dit regelmatig. Echt smullen was het. Lekker met rijst, maar ook super lekker als hapje. Want deze gemarineerde vleugels met sojasaus en rozemarijn wil je zo kluiven. Hier het recept.

Ingrediรซnten

1 kilo kippenvleugels
Een scheut zoute sojasaus (yellow label black bean sauce)
1 tl paprikapoeder
3 takjes verse rozemarijn
2 el zonnebloemolie
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder

Bereiding Gemarineerde kippenvleugels in sojasaus met rozemarijn

Was de kippenvleugels goed en laat uitlekken in een vergiet. Halveer de kippenvleugels zodat je een plat stuk en een boutje hebt.

Pak een ruime schaal en leg de vleugels daarin. Schenk de olijfolie en sojasaus erover, Schep de knoflookpoeder, paprikapoeder en uienpoeder erbij. Meng alles goed door elkaar. Rits de rozemarijnblaadjes van de takjes. Meng dit ook door de kippenvleugels. Je kunt de kippenvleugels minimaal een uur marineren. 

Grill de vleugels op de barbecue of in de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Verdeel de vleugels hier op. Leg ze niet op elkaar, want dan kan niet alles tegelijk garen. Grill de vleugels 40 minuten. Wil je dat de vleugels een krokant korstje krijgen, dan bak je ze de laatste 10 minuten op 200-220 graden.

Gemarineerde kippenvleugels in sojasaus met rozemarijn

Klik hier voor meer marinades voor vleugels