Bulgur met paddenstoelen en feta

Bulgur met paddenstoelen en feta naar het recept van Ottolenghi. Ik ben een groot fan van de recepten van Ottolenghi. Zijn recepten zijn werelds, puur en niet moeilijk om te maken. Vooral de recepten uit het kookboek SIMPEL die ik kreeg van Xenos. Een boek vol met makkelijke, maar vooral lekker uitziende recepten. Vlees, vis, vegetarisch en vegan, Ottolenghi heeft van alles in dit boek. Het eerste recept wat ik uit het kookboek probeerde was de fijne bulgur met paddenstoelen. Ik koos voor een mix van witte champignons, kastanjechampignons, oesterzwammen en bundelzwam. Op smaak gebracht door verse tijm en dille en gemalen komijn. Dit vegetarisch gerecht is lekker als bijgerecht, hoofdgerecht of zelfs als lunch. Het is in een half uurtje klaar en makkelijk te maken. Hier het recept.
Serveer in deze mooie Noah borden van Xenos.

Voor 4 personen
Ingrediënten
150 gram fijne bulgur
65 ml olijfolie
2 uien
2 tenen knoflook
1 tl gemalen komijn
500 gram gemengde paddestoelen
10 gram verse takjes tijm
15 gram verse dille
1 tl chilivlokken
200 gram feta
2 el balsamicoazijn
Bereiding Bulgur met paddenstoelen en feta
Spoel de bulgur met koud water. Leg in de kom en giet hier 250 ml kokend water bij. Roer een beetje zout erdoor en dek de kom af met een bord. Zo stoomt de bulgur gaar.
Snijd de ui in dunne ringen. Pak een hapjespan en schenk hier 2 el olijfolie in. Pers de knoflooktenen hierboven uit. Bak de uienringen 7 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep een halve theelepel de gemalen komijn erbij en bak nog twee minuten. Schep de uien uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Vervolgens schenk je weer 2 el olijfolie in de hapjespan. Bak de paddenstoelen met een beetje zout in 7 minuten gaar. Schep nu de rest van de komijn en de chilivlokken erbij. Rits de tijmblaadjes van de takjes en roer erdoor. Giet de balsamicoazijn erbij en zorg dat het een beetje inkookt. Roer vervolgens de bulgur en de uien erdoor. Zet het vuur uit. Hak de dille grof en roer erdoor.
Serveer de bulgur in borden en verkruimel feta erover. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.
