Pitabroodje falafel met yoghurt-knoflooksaus en salade

Heb je een keer geen zin om lang in de keuken te staan, maar wil je wel wat lekkers en gezonds eten? Met dit warme weer heb ik dat wel vaker.
Dit is dan het perfecte receptje. Binnen een half uurtje op tafel en ook nog eens vegetarisch!
Ingrediënten
4 grote pitabroodjes
2 bakjes falafel
1 zak eikenbladsla melange
2 Romatomaten
Komkommer
Olijven met knoflook
2 el olijfolie
Citroensap
Zwarte peper
Zout
Yoghurt-knoflooksaus
100gr (soja)yoghurt
2 grote tenen knoflook
1 el mayonaise
Een theelepel komijn
Een paar takjes platte peterselie
Bereidingswijze
Bak de falafel in de airfryer, oven of in een koekenpan met een klein beetje olie. Maak ondertussen de salade. Snijd de stukjes komkommer, de tomaten in stukjes en voeg de olijven toe. Hussel dit alles door elkaar met ¾ zak eikenbladslamelange. Als dressing kan je een een beetje olijfolie en citroensap en naar smaak wat peper en zout toevoegen. Verwarm vervolgens de pitabroodjes in een tosti-ijzer/ grill of broodrooster.
Ondertussen maak je de yoghurt-knoflook saus. Pel de knoflook en snij in 2 stukken. Hak de peterselie in grove stukken. Voeg alle ingrediënten van de saus in een mixer en mix de saus totdat het klontvrij is.
Vul de pitabroodjes met Falafel, wat salade en de yoghurt-knoflooksaus. Serveer met nog wat salade daarnaast en je hebt een snelle, gezonde en heerlijke vegetarische maaltijd op tafel.