Carpaccio van gerookte kip en avocado

Carpaccio van gerookte kip, avocado, rucola en ei. Een simpel en mooi voorgerecht voor de feestdagen of bij een diner. De authentieke carpaccio van rundvlees zie je tegenwoordig wel meer in een nieuw jasje. Denk aan de zalmcarpaccio, van gerookte zalm en kappertjes of de bietencarpaccio. Deze carpaccio met gerookte kipfilet is een perfect alternatief en goedkoop alternatief, wat er net zo feestelijk uit ziet. 

Ik maakte dit gerecht van broodbeleg plakken gerookte kipfilet. Avocado erover en bosje rucola is het midden. De saus is een mengsel van mayonaise en kerrie. Strooi er amandelschaafsel over en leg een paar plakjes ei op en klaar! Hier het makkelijke recept. 

Klik hier voor meer recepten met gerookte kip

Ingrediënten

Voor 2 personen

12 plakken gerookte kipfilet
1 grote avocado
1 gekookt ei
2 handjes rucola
1 el mayonaise
1 tl kerrie kruiden
Een paar geschaafde amandelen

Bereiding Carpaccio van gerookte kip en avocado

Kook een ei hard. Ondertussen halveer je de avocado en snijd je avocado in de schil in banen. Met een lepel haal de avocado uit de schil en heb je gelijk nette plakken nu. Leg de avocado apart.

Meng de mayonaise met 10 ml water en kerriepoeder tot een vloeibare saus.

Daarna pak je een groot plat bord. Verdeel vijf plakken gerookte kipfilet in een cirkel en leg de zesde plak in het midden. Leg een klein handje rucola in het midden. Snijd de ei met een eisnijder in mooie gelijk plakken en leg de helft per carpaccio erop.

Vervolgens verdeel je de avocado over de rand. Daarna strooi je met een lepel kleine klodders saus over de carpaccio. Als laatste verdeel je de geschaafde amandelen over het bord.

Carpaccio van gerookte kip en avocado

Klik hier voor meer kerstrecepten