Romige preisoep met kip en tijm

Romige preisoep met kip en tijm. Dit een lekker voorjaarssoepje gevuld met prei, aardappel, tijm en een beetje (vegan)room. Deze soep heeft een krachtige smaak door gevogeltefond te gebruiken als bouillon. Deze soep is heerlijk bij de lunch of als voorgerecht. De soep staat binnen een half uur op tafel. Ik was geïnspireerd door een recept van AH.nl en maakte de romige soep met mijn eigen helemaal koemelkvrij. Lekker met stukjes gerookte kip erin en verse tijm. Zo heb je een kleurrijke soepkommetje.  Hier het makkelijke recept.

Voor 4 personen

Ingrediënten

4 stuks prei
25 g plantaardige boter
100 g vastkokende aardappelen
1 pot gevogeltefond
50 ml sojaroom
Een paar takjes verse tijm
Een paar gerookte kipreepjes 

Bereiding Romige preisoep met kip en tijm

Snijd de onderkant van de prei en snijd de prei tot het groene gedeelte in dunne ringen. Was de prei in een vergiet zodat je al het zand eruit spoelt. Laat goed uitlekken. Leg een handje ringen apart voor de garnering.

Schil de aardappelen en was ze schoon. Snijd de aardappel in kleine blokjes. 

Pak een soeppan en leg de boter erin en start een klein vuurtje. Bak de prei kort tot ze glazig zijn. Bak de aardappelblokjes mee.

Vervolgens voeg je 500 ml water en de fond toe. Laat dit op een zacht vuurtje koken. Na 20 minuten roer je sojaroom erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe. Pureer de soep tot een glad mengsel.

Haal de blaadjes tijm van de stengels. Serveer de soep met kipreepjes, rauwe preiringen en een paar blaadjes tijm.

Romige preisoep met kip en tijm

Klik hier voor meer soep recepten

Dit artikel bevat affiliatelinks