6x lekkere bladerdeegpasteitjes

6x lekkere bladerdeegpasteitjes. Pasteitjes, een perfect hapje voor elke verjaardag, borrel of zelfs lekker bij een feestelijke lunch. Bij ons is er geen verjaardag zonder de Hindoestaanse pasteitjes met kipgehakt, masala en prei. Dit recept zit al meer dan 20 jaar in de familie en maak ik nu zelf ook al een aantal jaren. Het leek mij ook leuk hier verder mee te variรซren. Zo kwam ik op een visvariant, een Griekse vegetarische en een Surinaamse vegan, een Italiaanse versie met pesto en kipshoarma pastei. Hieronder deel ik de recepten met jullie. Pasteitjes zijn ook de dag daarna nog heerlijk. Piep ze even op in de oven of airfryer en ze zijn net zo knapperig als vers. 

En.. zoals als mijn recepten, zijn al deze pasteitjes vrij van rund- en varkensvlees en zonder koemelkproducten en noten. Zo is er vegankaas gebruikt en werk ik veel met kip. Hier de recepten van de verzameling 6x lekkere bladerdeegpasteitjes.

1.Pasteitjes met kipgehakt, kerrie en prei

eze Hindoestaanse pasteitjes met kipgehakt, masala (Hindoestaanse kerrie) en prei zijn altijd een hit bij mij. Ik heb nog niemand ontmoet die dit niet lust. Zelfs op het werk met verjaardagen mag ik niet meer met taart aankomen, maar neem ik pasteitjes mee. Erg leuk dat iedereen het zo lekker vindt. Wil jij voor de borrel of verjaardag een lekker hapje neerzetten, dan raad ik je zeker deze pasteitjes aan. Hier het makkelijke recept.

2. Tonijnpasteitjes met mais

Tonijnpasteitjes met mais. Een lekker bladerdeeghapje gevuld met tonijn uit blik, mais, rode ui en sambal. Dit bladerdeegpakketje is makkelijk te maken, omdat je maar 6 ingrediรซnten nodig hebt en het is ook nog eens snel klaar. Ideaal voor een feestje, lunch of als traktatie. Hier het makkelijke recept.

3. Vegan pasteitjes met gehakt, kerrie en prei

Vegan pasteitjes met gehakt, kerrie en prei. Een heerlijke veganistisch hapje met bladerdeeg. Ik maak dit familierecept pasteitjes met kipgehakt, kerrie en prei al jaren. Ondertussen zijn steeds meer mensen vegetarisch en vind het wel leuk dat iedereen dit kan proeven. Maak de pasteitjes met vegan gehakt en vola. De pasteitjes zijn smaakvol, makkelijk te maken en vegan. Hier het recept

4. Pasteitjes met pestokip en kaas

Pasteitjes met kip pesto en (vegan) kaas. Zoals jullie misschien wel eerder hebben gezien ben ik gekvooral op pasteitjes. Nu bedacht ik een Mediterraanse variant met kipfilet, pesto arrabbiata en (vegan)kaas. Sommige noemen het zelfs een pizzapasteitje, door de smaken van pesto en kaas. Het is zoals de meeste recepten van mij makkelijk te maken en snel klaar. Hier het recept.

5. Vegetarische pasteitjes met feta en spinazie

egetarische pasteitjes met feta en verse spinazie. Sinds kort ben ik echt verslaafd aan feta. Echt feta (dus geen witte kaas) is gemaakt van geiten- en schapenmelk. Even mengen met verse spinazie, olijfolie en gedroogde tijm, en vullen maar. Een makkelijk en snel hapje. De pasteitjes zijn het lekkerst als ze net uit de oven zijn. want dan is de kaas is dan goed gesmolten. Hier het makkelijke recept.

6. Kipshoarma pasteitjes

Pasteitjes met kipshoarma. Kipshoarma is altijd lekker, maar zeker ook in een pasteitje. Lekker met knoflooksaus en sambal naast. Ik meng sinds kort mijn eigen shoarmakruiden, maar je mag natuurlijk ook een zakje uit de winkel gebruiken. Dit hapje is sowieso weer een succes op elk feest of borrel. Ze zijn verslavend lekker! Hier het recept.