Pasteitjes, een perfect hapje voor elke verjaardag, borrel of zelfs lekker bij een feestelijke lunch. Bij ons is er geen verjaardag zonder de Hindoestaanse pasteitjes met kipgehakt, masala en prei. Dit recept zit al meer dan 20 jaar in de familie en maak ik nu zelf ook al een aantal jaren. Het leek mij ook leuk hier verder mee te variëren. Zo kwam ik op een visvariant, een Griekse vegetarische en een Surinaamse vegan, een Italiaanse versie met pesto en kipshoarma pastei. Hieronder deel ik de recepten met jullie. Pasteitjes zijn ook de dag daarna nog heerlijk. Piep ze even op in de oven of airfryer en ze zijn net zo knapperig als vers.
En.. zoals als mijn recepten, zijn al deze pasteitjes vrij van rund- en varkensvlees en zonder koemelkproducten en noten. Zo is er vegankaas gebruikt en werk ik veel met kip.
1.Pasteitjes met kipgehakt, kerrie en prei


3. Vegan pasteitjes met gehakt, kerrie en prei

4. Pasteitjes met pestokip en kaas

5. Vegetarische pasteitjes met feta en spinazie


Bedankt voor het delen! De pasteitjes lijken me heerlijk en ik ga ze zeker eens proberen.
Dankjewel voor je leuke reactie. Laat je het weten als je iets gemaakt hebt? Liefs, Priya