Vegan pasteitjes met gehakt, kerrie en prei
Vegan pasteitjes met gehakt, kerrie en prei. Een heerlijke veganistisch hapje met bladerdeeg. Mijn pasteitjes met kipgehakt en kerrie en prei zijn altijd populair op verjaardagen en borrels. Ik maak dit familierecept pasteitjes met kipgehakt, kerrie en prei al jaren. Ondertussen zijn steeds meer mensen vegetarisch en vind het wel leuk dat iedereen kan mee eten. Maak de pasteitjes met vegan gehakt en voila. De pasteitjes zijn smaakvol, makkelijk te maken en vegan. Hier het makkelijke recept. 

Vind je het leuk om te variëren met pasteitjes? Kijk hier voor meer recepten voor pasteitjes.

Voor 30 pasteitjes

Ingrediënten

350 gram vegan gehakt
15 plakken plantaardige bladerdeeg
2 el zonnebloemolie
1 ui
2 el Surinaamse masala
Klein scheutje zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy)
1 groentebouillonblokje
1,5 prei

Sausje voor erbij
4 el tomatenketchup
1 Madame Jeannet

Bereiding Vegan pasteitjes met gehakt, kerrie en prei

Haal de bladerdeegvellen nog in de verpakking vast uit de vriezer, zodat deze langzaam kunnen ontdooien. Als ze te zacht zijn, kun je geen mooie pasteitjes vouwen.

Daarna hak je de uien fijn. Snijd de prei in dunne ringen en spoel deze goed in een vergiet onder koud water.

Vervolgend pak je een hapjespan en schenk de olie in de pan op een middelhoog vuurtje. Voeg de uiensnippers toe en schep de masala erbij. Roer dit goed zodat dit een mengsel wordt en niet verbrandt of vastplakt. Voeg de prei toen bij dit mengsel en laat het zacht worden door een deksel op de pan te plaatsen. 

Als de prei zacht is gooi je het vegetarische gehakt erbij. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Schenk de ketjap en sojasaus erbij. Daarna voeg je een ½ kopje vocht toe en bak dit samen.

Verwarm de oven op 175 graden. Leg de 1e pak bladerdeegvellen uit.  Halveer met een scherp mes een bladerdeegvel. Vul de halfjes met aan de onderkant de vulling (+/-2 theelepels, maak het niet te vol) en vouw de bovenkant eroverheen. Met een vork duw je de pasteitjes op de randjes dicht.

Daarna plaats je de pasteitjes op een bakpapiertje op het rooster.  Plaats de pasteitjes  30 minuten in het midden van de oven.

Bereiding van het sausje

Ondertussen maak je het het pittig sausje erbij. Was de Madame Jeannet pepertje en snijd de bovenkant eraf. Stamp de rest van de peper fijn in een vijzel of snijd het heel fijn. Daarna meng je dit door de tomatenketchup en je hebt je pittige sausje! Wil je hem minder heet? Voeg dan wat ketchup toe of gebruik maar een halve Madame Jeannet.

Vervolgens laat je de pasteitjes buiten de oven afkoelen. 

Klik voor meer Surinaamse recepten