Restaurant Hendriks Fish & Drinks – Gevangen door zeehelden


Restaurant Hendriks Fish & Drinks, het visrestaurant in de Zeeheldenkwartier. De Prins Hendrikstraat heeft nu een echt visrestaurant. En wel op de plek waar eerst Restaurant Hendriks zat. Dit voormalige urban restaurant is I tot een ware viswalhalla, namelijk Hendriks Fish & Drinks. Want ondanks dat Den Haag aan de kust ligt, heeft het niet veel visrestaurants buiten Scheveningen. Prins Hendrikstraat in het Zeeheldenkwartier is een gezellige straat met veel restaurants en lunchrooms..De slogan, gevangen door Zeehelden, had niet meer passend kunnen zijn. En een visrestaurant, daar ben ik wel heel benieuwd naar. Reina nodigde mij uit om hier te dineren. In dit artikel vertel ik je alles over Restaurant Hendriks Fish & Drinks, het visrestaurant in de Zeeheldenkwartier.

Restaurant Hendriks Fish & Drinks, het visrestaurant in de Zeeheldenkwartier.

Over Hendriks Fish & Drinks 

Eigenaren Reina en Roger bezitten dit mooie plekje sinds oktober 2019. De inrichting van Hendriks is hetzelfde gebleven op wat kleine details na, zoals kussens met kreeft van Fabienne Chapot en seafood hangers in de kerstboom. Het menu is totaal anders. Dit restaurant serveert alleen nog vis. Je kunt hier geen één vleesgerecht op de kaart vinden. Voor vegetariërs en vegans is er wel vegan sashimi en calamaris van The Vegan Junkfoodbar. Roger heeft jarenlange ervaring als chef, waaronder bij The Seafoodbar in Amsterdam. Hier ook zijn voorliefde voor vis. Reina werkte voorheen jaren in de verpleging en droomde altijd van een eigen restaurant. Toen dit stel onlangs bij elkaar kwam maakte zij de droom tot werkelijkheid. 

De viskaart

Ik ben gek op vis, dus kom maar op. De kaart staat vol met alle soorten vis en zeevruchten. Voor bij de borrel of als voorgerecht kun je kiezen uit verse krabkoekjes, garnalenkroketjes, coquilles, vistartaar en nog veel meer. Wij kozen vooraf voor de krabkoekjes en de coquilles. Beide voorgerechten waren om te smullen! De krabkoekjes waren heel smaakvol en totaal niet droog. Spongebob zou hier jaloers op zijn. De coquilles vond ik zelf nog lekkerder.

Fish Mixed Grill

Voor het hoofdgerecht heb je nog meer keuze. Wil je een mosselpannetje, kreeft of gewoon een lekker gebakken scholfilet of onbeperkt gamba’s, alles is mogelijk. Aangezien wij altijd keuzestress hebben kozen wij voor de Mixed Grill. Dit was een gigantische gerecht met diverse soorten vis en schelpdieren. Op het bord lagen gamba’s, kreeft, mosselen, inktvis, sliptong en zeebaarsfilet. Wat een feest om te eten. Dit gerecht wordt geserveerd met frietjes. Het gerecht was erg groot, want ondanks dat wij de frietjes nauwelijks aten, zaten we bomvol. De zeebaars vond ik gegrild een tikje droog, maar dat is wellicht een smaakkwestie. Ik smulde van de mosselen in tomatensaus  (zoals altijd), maar ook de inktvis en scampi waren heerlijk. 

Restaurant Hendriks Fish & Drinks, het visrestaurant in de Zeeheldenkwartier.
Restaurant Hendriks Fish & Drinks, het visrestaurant in de Zeeheldenkwartier.

Restaurant Hendriks Fish & Drinks, het visrestaurant in de Zeeheldenkwartier.


Ik heb sinds dit diner een favoriet restaurant erbij heb. Als visliefhebber kom ik graag terug, want er staat nog te veel op de kaart wat ik wil proeven. Naast het eten kom ik ook graag terug voor Reina en Roger, want zij zijn een prettig gezelschap in het restaurant.

Restaurant Hendriks Fish & Drinks, het visrestaurant in de Zeeheldenkwartier.

Lees hier meer Restaurant Reviews in Den Haag