Surinaamse gemarineerde kipdijfiletreepjes

Surinaamse gemarineerde kippendijfilet reepjes is een heerlijk vleesgerecht en zoveel makkelijker te maken dan je denkt. De Surinaamse keuken heeft veel verschillende kipgerechten en werkt veel met marinades. Deze kippendijfilet reepjes zijn heerlijk bij de nasi, bami of op een broodje. De marinade die ik hiervoor gebruik is van Faja Lobie. Dit is gewoon te koop bij de supermarkt of toko. De marinade heeft een zoete en rijke smaak. Hier het recept voor Surinaamse gemarineerde kipdijfiletreepjes.

IngrediΓ«nten

Afbeeldingsresultaat voor faja lobi marinade losie foroe trafasie

1 kilo kippendijfilet (zonder bot)
4 el Faja Lobie, Losi Foroe trafassie
2 el zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy)
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemberpoeder
Olie of vloeibare margarine

Bereiding

Snijd de kippendijfilet in smalle lange reepjes. Snijd het overtollige vet weg.

Pak een grote schaal en leg de kipreepjes erin. Schep de marinade erbij en gooi ook de knoflookpoeder, gemberpoeder en de sojasaus erbij. Roer dit goed door elkaar.

De marinade trekt het best in als je de kip in een gesloten bak een paar uurtjes in de koelkast legt.

Het vlees bak je in een lage koeken- of hapjespan. Ik gebruik altijd vloeibare margarine. Schenk dat of de olie in de pan. Als het vuur heet is leg je een gedeelte van de kip erin. Zorg ervoor dat de kip niet op elkaar ligt, maar netjes naast elkaar. Draai dit met een tang de stukjes dijfilet regelmatig om. Als ze gaar zijn haal je ze uit de pan en bak je de rest.

Hier vind je het recept van de Surinaamse nasi en komkommer op zuur, zoals op de afbeelding.

Surinaamse gemarineerde kipdijfiletreepjes

Op zoek naar meer Surinaamse recepten? Klik op de link