Surinaamse nasi met garnalen

Surinaamse nasi met garnalen. Een all time favorite bij mij. Surinaamse nasi is erg makkelijk om te maken, alleen moet je weten hoe. Het belangrijkste is je rijst goed is afgekoeld voordat je de rijst gaat bakken. De bekende variatie van Surinaamse nasi is met ei en/ of met kip. Met garnalen vind ik het lekker deze erdoor te bakken. Neem veel gepelde garnalen en maak een feestje van je nasi. Een lekker bordje Surinaams comfortfood. Hier het recept voor Surinaamse nasi met garnalen.

Lekker met Madam Jeannet sambal en komkommer en rode ui op zuur.

Ingrediënten

400 gram Basmati rijst (neem Basmatirijst, dit zijn droge korrels, waardoor je nasi niet plakkerig wordt)
600 gram gepelde garnalen (diepvries)
3 el zonnebloemolie 
2 uien
3 tenen knoflook
4 eieren
2 bouillonblokjes

Afbeeldingsresultaat voor black bean soja saus
Yellow Label Black Soy Sauce

1 scheut zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy Sauce)
1 bosje bosui
2 tl gemberpoeder
Een paar takjes selderij
Zout en peper naar smaak

Bereiding Surinaamse nasi met garnalen

Kook de rijst van de te voren en laat deze geruime tijd afkoelen in een schaal. Sluit deze niet af. Ik kook de rijst vaak al in de ochtend of middag, zodat het minimaal 2 uur kan afkoelen.

Ontdooi de garnalen. Bak in een wok of hapjespan de garnalen met knoflook en zonnebloemolie.. Als de garnalen roze zijn en klaar,schep je deze uit pan en leg het apart. 

Versnipper de uien. Bak in een hapjespan of wok de uien tot ze glazig zijn. Klop ondertussen de eieren los, zoals je voor een omelet doet. Schuif de uien een beetje aan de zijkant van de pan en gooi het omeletmengsel in de hapjespan. Bak dit en wanneer het stolt roer je dit tot roerei.

Als de eieren goed droog zijn voeg je de rijst toe. Doe het vuur hoog en schep dit snel achter elkaar om. Verkruimel de bouillonblokjes erboven. Schenk een scheut zoute ketjap en toe en blijf omscheppen tot alle rijst bruin is en niets verbrandt. Snijd de bosui fijn en roer erdoor. Voeg de garnalen toe en roer ook mee.

Surinaamse nasi met garnalen

Kijk hier voor meer Surinaamse recepten