Parelcouscous met forel en geroosterde groenten

Parelcouscous met gerookte forel en geroosterde groente. Dit is een heerlijk, makkelijk en lekker recept. Lekker als maaltijd, diner of als koude salade. Parelcouscous vind ik een leuk product. Het heet wel couscous, maar het zijn eigenlijk kleine pastaballetjes. Dit recept is geïnspireerd op een salade die Deb’s Bakery ons liet maken bij één van haar events.  Gerookte forel is een product wat ik niet zo vaak gebruikte, terwijl ik het wel heel lekker vind. Super goed idee dit zo in een salade te verwerken. Door de groente te roosteren, gebruik je minder vet en kost het nauwelijks moeite. Hier het simpele recept.

Ingrediënten

1 aubergine
1 courgette
1 bakje champignons
2 paprika’s
1 rode ui
2 el olijfolie
200 gram ongekookte parelcouscous
1 pakje gerookte forel
2 tl Italiaanse kruide
Zout, zwarte peper

Bereiding

Kook de parelcouscous in ruim water.

Verwarm de oven op 200 graden.

Snijd de aubergine, courgette en paprika’s in kleine blokjes.  Snijd de champignons in partjes.

Leg een velletje bakpapier op de bakplaat . Verdeel de groenteblokjes erover en verdeel de olijfolie erover. Plaats de groente +/- 30 minuten in de oven.

Als de parelcouscous gekookt is, giet je dit af en spoel je dit om met koud water. Laat dit goed uitlekken in  een vergiet.
Als de groente na een half uurtje geroosterd is, laat je dit nog even afkoelen op de bakplaats.
Versnipper de rode uit. Leg dit in een grote schaal met de parelcouscous. Snijd de gerookte forel in grote stukken en doe dit erbij.  De geroosterde groente mag er bij. Voeg de Italiaanse kruiden toe en meng alles. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

Lekker als salade of maaltijd.

Klik hier voor meer recepten met courgette