Kippenvleugels in Hoisinsaus

Kippenvleugels in hoisinsaus. Kippenvleugels zijn het perfecte product om lekker te marineren en te bakken in de oven, pan of op de barbecue. Je er kan er van alles mee maken. Zoals je misschien al eerder zag, experimenteer ik hier regelmatig op los. Zo maakte ik vleugels in Tandoori, Teriyaki, masala of roasted pork kruiden. Nu koos ik voor Hoisinsaus. Lekker met rijst, met brood, frietjes of als borrelsnack om te knabbelen. Dit Kantonees zoete sausje, de Hoisinsaus, wordt onder ander gebruikt bij geroosterde pekingeend wraps. Andere vleesgerechten worden er ook mee bereid. Hoisinsaus is nog lekkerder met geroosterde sesamzaadjes. Hier het makkelijke en smaakvolle recept.

Ingredienten

1 kilo kippenvleugels
1 tl gemberpoeder
100 gram Hoisinsaus (als marinade)
3 el sesamzaadjes

Bereiding Kippenvleugels in Hoisinsaus

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Was de kippenvleugels en halveer ze zodat je een plat stuk en een boutje hebt.

Meng de vleugels met Hoisinsaus en gemberpoeder. Leg de vleugels op een bakplaat met bakpapier. Bak de vleugels 50 minuten krokant in de oven. 

Als vleugels klaar zijn, rooster je de sesamzaadjes. Strooi deze over de gebakken vleugels.

Kippenvleugels in Hoisinsaus