Pittige pompoensoep met kerrie en chilipepers

Pittige pompoensoep met kerrie en chilipepers. Een heerlijke vegan soepje waar ik, vooral in de herfst, veel trek in krijg. Van pompoen kun je een lekker dikke groentesoep maken. Ik ben gek op gepureerde groentesoepen, zoals tomatensoep, courgettesoep, broccolisoep met zalm of met kokosmelk, spinaziesoep, wortelsoep met kip of met ras elhanout, bloemkoolsoep, noem maar op. Ik raakte geïnspireerd door het recept van Pompoensoep met zoete aardappel en feta van Eten met Roos. Een pompoensoep is extra lekker met wat chilipepers erin. Ik ben fan! De soep is heerlijk als voorgerecht, lunch of tussendoortje. Je hebt de soep in een half uurtje op tafel staan. Hier het recept voor de pittige pompoensoep met kerrie en chilipepers.
Voor 1 liter soep
Ingrediënten
800 gram pompoen
2 uien
3 tenen knoflook
1 tl kerrie
1 groentebouillonblokjes
2 chilipepers
2 el zonnebloemolie
50 ml soja kookroom
Een paar takjes koriander
Bereiding
Schil de pompoen. Vind je dit te hard, kook het even kort voor. Je krijgt de schil er dan veel makkelijker af en kunt daarna met gemak de pompoen in blokjes snijden.
Vervolgens hak je de uien en knoflook fijn. Schenk in een soeppan de zonnebloemolie en fruit de uien en knoflook. Voeg na 5 minuten de pompoenblokjes toe en roer door. |
Schenk 1 liter water erbij en gooi het bouillonblokje erbij. Laat minimaal 15 minuten koken.
Daarna voeg je de kerriepoeder toe. Snijd de chilipepers in ringen en voeg ook toe. Wil je de soep niet te heet, verwijder dan de zaadjes.
Als laatst pureer je de soep tot een glad mengsel. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Schenk bij het serveren een beetje sojaroom in de soepkommen. Hak de koriander fijn en garneer de soep.

Klik hier voor meer soeprecepten
Dit artikel bevat mogelijk affiliate links