Marokkaanse pompoenstoof met couscous

Marokkaanse pompoenstoof met kikkererwten, een makkelijk en smaakvol vegan gerecht. Stoven hoeft niet alleen met vlees. Je kunt groente ook lekker stoven en op smaak brengen met de juiste kruiden. Pompoen is een echt herfstproduct en naast pompoensoep of de Surinaamse Kohra, gestoofde pompoen met masala kun je hier zoveel meer mee. Ik zag dit recept van Marokkaanse pompoenstoof bij Uit de keuken van Fatima en was direct nieuwsgierig. Ik gaf mijn eigen twist aan dit recept.
De stoof vul je met pompoen, paprika en kikkererwten. Je brengt de stoof op smaak met echte Marokkaanse kruiden als Ras el hanout en Harissa. Deze smaken proef je goed terug in het eten. Lekker in balans, zoet, hartig en pittig in één gerecht. Om het af te maken roerde ik er zwarte olijven door en strooide er verse koriander over. Serveer de pompoenstoof met couscous in de mooie Toscane servies van Xenos webshop Xenos webshop”>Xenos. Ook goede olijfolie en zwarte olijven neem je hier gelijk mee. Lees hier het makkelijke recept.
Voor 4 personen
Ingrediënten
300 gr couscous
500 gr pompoen
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
200 gr kikkererwten (uit pot of blik)
400 gr tomatenblokjes uit blik
1 bouillonblokje
10 zwarte olijven
2 el olijfolie
Een paar takjes verse koriander
1 tl van de volgende gedroogde kruiden:
– kurkuma
– gemberpoeder
– Ras el hanout
– Harissa
– kaneel
Bereiding Marokkaanse pompoenstoof met couscous
Snijd de pompoen in stukjes. Tip, je kunt uit de diepvries ook al gesneden stukken kopen.
Hak de uien fijn en pel de tenen knoflook. Pak een wok of braadpan en schenk hier de olijfolie in. Bak de uien tot ze glazig zijn. Pers de tenen knoflook erboven bij uit. Daarna voeg je de pompoenblokjes toe.
Schep de gedroogde kruiden erbij en roer door. Vervolgens gooi je de tomatenblokjes erbij en roer je door. Schenk hier 150 ml water bij en voeg het bouillonblokje toe. Leg een deksel op de pan.
Ondertussen snijd je de paprika in blokjes. Voeg toe bij de stoof. Laat de stoof 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen.
Kook 300 ml water . Weeg de couscous af en leg in een diepe schaal. Schenk het kokende water erbij en dek af met een bord. Zo stoomt de couscous gaar.
Daarna lek je de kikkererwten uit in een zeef of vergiet en spoel even om. Vervolgens voeg je deze ook toe. De olijven snijd je door de helft en roer je mee.
Serveer de stoof in mooie borden. Hak de verse koriander fijn en strooi over de pompoenstoof.

Klik hier voor meer recepten met pompoen