Gedroogde garnalen met paksoi

Een lekker Aziatisch recept is gedroogde garnalen met paksoi. Een smaakvol gerecht dat echt in 10 minuten klaar is.

Gedroogde garnalen komen vaak uit Suriname. Tijdens mijn reis naar Suriname zag ik in Braamspunt, dichtbij Fort Nieuw Amsterdam, hectares strand vol met gedroogde garnalen. Het strand wordt bewoond door garnalenvissers die deze laten drogen op rieten matten. Het ruikt hierdoor ook erg sterk naar garnalen. Door het drogen worden de garnalen erg klein en krijgen een intense en geconcentreerde smaak.

Was en week de garnalen van te voren en je kunt ze in 5-10 minuten bakken. Wok de gedroogde garnalen met paksoi en smul met rijst, Surinaamse bami of Surinaamse nasi. Hier het makkelijke en snelle recept. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

2 el gedroogde garnalen
1 paksoi
1 ui
2 tenen knoflook
1 el zonnebloemolie

Bereiding

Laat de gedroogde garnalen in een kom water minimaal 15 minuten weken. Spoel daarna 2x om in een zeef. 

Hak de ui en knoflook fijn of vermaal tot een smeuïge massa van in de chopper. Pak een wok of hapjespan en bak de uien en knoflook tot het glazig is.

Snijd ondertussen de paksoi in smalle reepjes en was in een vergiet. 

Voeg de garnalen toe en roer 5 minuten mee. Verkruimel een bouillonblokje en roer erdoor.  Voeg vervolgens de paksoi toe en bak mee tot de paksoi gaar is. Je hoeft bij dit gerecht geen zout toe te voegen, want de garnalen zijn al redelijk zout!

Serveer met witte rijst, Surinaamse bami of Surinaamse nasi

Klik hier het recept Kousenband met gedroogde garnalen