Salade met gegrilde groente

Salade met gegrilde groente als courgette, paprika en champignons is een makkelijke manier om je salade op te pimpen. Ik vind groente grillen in de oven heerlijk. De groente krijgt er een lekker smaakje door en je hoeft niet om te kijken. Gegrilde groente uit de oven kan als bijgerecht worden geserveerd of als hoofdgerecht, bijvoorbeeld met wat couscous, quinoa of pasta. Je kunt ze ook combineren met gegrilde kip, vis of tofu voor een complete maaltijd.
Dit gerecht is niet alleen lekker, maar het zit ook boordevol voedingsstoffen, vezels en antioxidanten, wat bijdraagt aan een gezond dieet. Bovendien is het een goede manier om restjes groenten op te maken en voedselverspilling te verminderen. De gegrilde groente meng ik met een zak gemengde eikenbladsla van de supermarkt. Dit mengsel heeft veel smaak door de verschillende slasoorten, zoals het nootachtige van de rucola en een beetje scherpte van de stukjes rode ui. Ik vind deze salade met gegrilde groente lekker bij bijvoorbeeld Pasta al Ragu, gebakken vis of bij een lamsrack uit de oven. Klik hier voor het makkelijke recept.

Salade met gegrilde groente
Equipment
- 1 snijplank
- 1 bakplaat
- 1 velletje bakpapier
Ingrediรซnten
- 1 stuk courgette
- 2 stuks paprika
- 1 bakje witte champignons
- 1 zakje gemende eikenbladsalade
- 2 el olijfolie
- 2 tl Italiaanse gedroogde kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was en snijd de courgette in halve plakjes. Was de paprika's, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes of reepjes.
- Veeg met een keukenpapiertje de champignons schoon en snijd deze in plakken.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Leg de groente op een hoop erop. Schenk hier de olijfolie en de gedroogde kruiden over. Meng alles goed door elkaar en verdeel de groente verder op de bakplaat.
- Bak de groente 20 minuten in de oven. Laat daarna op de bakplaat uit de oven afkoelen.
- Pak een grote saladeschaal en leg hier de gemengde eikenbladsalade erop. Gooi de groente erbij en meng goed.
