Thaise Currysoep met garnalen en koolvisfilet

Deze Thaise currysoep met garnalen en koolvisfilet is een makkelijk soepje als voorgerecht of voor een slanke maaltijd. Je hebt veel soorten Thaise currys, maar wist je dat je hier ook een lekkere soep van kan maken? Ik vulde de soep lekker met veel vis en groente. Geef de soep op het eind nog een lekkere frisse smaak met limoen. Strooi wat verse koriander erop en smullen maar. Hier het recept voor de Thaise Currysoep met garnalen en koolvisfilet.

IngrediΓ«nten

1 pak rode currypasta (+/- 100 gram)
400 ml kokosmelk
500 ml water
1 stengel sereh (citroengras)
2 tl vissaus
200 gr Thaise roerbakmix
2 stuks koolvisfilet (diepvries)
8 grote garnalen (diepvries)
1 limoen
Paar takjes koriander

Bereiding Thaise Currysoep met garnalen en koolvisfilet

Ontdooi de vis in een bak koud water.

Pak een soeppan en verwarm hier de currypasta, kokosmelk, en vissaus op een zacht vuurtje. Breek de sereh zodat het knapt en leg deze bij het mengsel in de pan.

Voeg na 10 minuten het water erbij. Als de vis goed ontdooid is snijd je dit in stukken. Gooi eerst de Thaise roerbakgroente bij de soep. De koolvisfilet en garnalen mogen hier nu ook bij. De vis wordt door de hete soep in +/- 15 minuten gaar.

Hak ondertussen wat koriander fijn en snijd de limoen in partjes.

Serveer de soep met wat koriander erop en een schijfje limoen ernaast.

Klik hier voor meer soeprecepten