Kruidige pompoendip

Kruidige pompoendip, dat is nog eens een andere dip. Een lekkere vegan smeersel of dip voor op een broodje of toastje, lekker bij de borrel. Ik ben gek op borrelen en maak regelmatig voor mijn gasten een goed gevulde borrelplank. Altijd leuk om daarin te variëren. Lekkere toastjes, Turks brood, olijven, komkommer, tomaat, lekkere geitenkaasjes of zoute sticks, het kan er allemaal op. Ik vul de plank aan met verschillende dips en nog leuker om deze zelfs te maken. Deze kruidige pompoendip past goed op een borrelplank, naast bijvoorbeeld de Hummus, Spaanse Aioli of Baba Ganoush.

Pompoen is een smaakvolle en veelzijdige groenten, vooral populair in de herfst. Lekker zoet en met een nootachtige smaak. Het is een uitstekende bron van vitamine A, C en E, evenals vezels, wat bijdraagt aan een gezond spijsverteringsstelsel. Een van de meest populaire gerechten met pompoen is pompoensoep. Maar we kunnen nog veel meer met de pompen, wat denk je van stoven, roosteren of zoals deze dip, pureren.

Voor deze vegan kruidige pompoendip bestrooide ik de pompoenblokjes met diverse gedroogde kruiden zoals gember, koriander en chili en roosterden ik daarna in de oven. Daardoor heeft de dip een kruidige en spicy smaak. Maak de dip glad door de staafmixer en dippen maar. Klik hier voor het makkelijke recept.

Kruidige pompoendip

Kruidige pompoendip

Een lekkere vegan smeersel of dip voor op een broodje of toastje. Goed op smaak door diverse gedroogde kruiden zoals gember, koriander en chili. Voor deze vegan kruidige pompoendip bestrooide ik de pompoenblokjes met diverse kruiden gedroogde kruiden en roosterden ik daarna in de oven. Daardoor heeft de dip een kruidige en spicy smaak. Maak de dip glad door de staafmixer en dippen maar. Lees hier het makkelijke recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Fusion
Porties 8

Equipment

  • 1 stuk bakplaat
  • 1 vel bakpapier
  • 1 staafmixer

Ingrediënten
  

  • 400 gram pompoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 rode chilipeper
  • Een paar takjes verse koriander

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de bakplaat eruit en leg hier een vel bakpapier op.
  • Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes en leg in een ruime kom.
  • Schep de knoflookpoeder, gemberpoeder, korianderzaad en chilivlokken over de pompoen.
  • Schenk de olijfolie erover en roer goed door. Voeg een beetje zout toe.
  • Verdeel alles over de bakplaat en rooster de pompoenblokjes in het midden van de oven gaar in 20 minuten.
  • Haal na 20 minuten de pompoen eruit en laat afkoelen voor minstens een half uur.
  • Pureer de pompoen tot een glad, maar dik mengsel.
  • Hak verse koriander fijn en leg op de dip. Wil je de dip pittiger? Snijd de chilipeper in ringen en garneer op de dip
Trefwoord dip, hapje, pompoen, smeersel, snack
Kruidige pompoendip

Klik hier voor meer dips en smeersels