Midden Oosterse Baba Ganoush

Midden Oosterse Baba Ganoush is een populaire mezze van aubergine. Mezzes zijn kleine hapjes of smeersels, die vaak als voorgerecht worden gegeten. Baba Ganoush is een populair smeerseltje, net als homemade Hummus. Baba Ganoush, wat letterlijk vader verwend betekent, wordt gemaakt van aubergine, tahine (sesampasta), knoflook en olijfolie. Het garen van de aubergine duurt wat langer, maar de dip maken is echt zo gedaan. De dip is helemaal vegan en vrij van noten. De Midden Oosterse Baba Ganoush is lekker Libanees of Turks brood. Baba Ganoush wordt vaak geserveerd met hummus. Hier het makkelijke recept. 

Serveer de mezzes in deze Lica schaaltjes van Xenos

Ingrediënten

2 aubergines
3 tenen knoflook
½ tl gemalen komijn
80ml citroensap
2 el tahine (sesampasta)
½ tl cayennepeper
2 el olijfolie
Een paar takjes platte peterselie
Zout

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Pak de aubergines in met aluminiumfolie en leg ze op het pit van je gasfornuis. Laat ze op de vlam 5 minuten garen.

Plaats de ingepakte aubergines daarna nog 45 minuten op een rooster in het midden van de oven.

Daarna pak de aubergines uit en leg je ze in een vergiet om eventuele sappen eruit te laten lopen. Laat 30 minuten goed afkoelen.

Vervolgens trek je voorzichtig de schil van de aubergine eraf. Het vruchtvlees leg je in een bak. Pers de knoflook hierboven uit. Schenk de olijfolie, tahine en citroensap erbij. Schep daarna de cayennepeper en komijn erbij. Hak de peterselie grof en schep bij het auberginemengsel.

Mix met een staafmixer of in een chopper dit auberginemengsel tot een glad mengsel. Voeg naar smaak een beetje zout toe.

Garneer met zwarte olijven en een blaadje peterselie.

Serveer in deze mooie Lica schaaltjes van Xenos

 is een populaire mezze van aubergine.

Klik hier voor het recept van homemade Libanese hummus

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links