BY AMI in Den Haag, waar cocktails en culinair genot op een Instagrammable plek samenkomen

De nieuwste hotspot van Den Haag is Urban Bistro BY AMI in Den Haag. De plek waar mooie (en grote) cocktails en lekker eten op een Instagrammable plek samenkomen. Als je BY AMI binnenloopt is het net of je een sprookje binnenwandelt. Alles klopt, muurschilderingen met mooie kleuren en felle bloemen, fijne muziek en vriendelijk personeel. Of je hier wilt lunchen, dineren of gaat voor een High-Gin, het kan allemaal. BY AMI  ken je misschien al van Rotterdam, maar nu is ook Den Haag aan de beurt. Ik mocht dit gloednieuwe restaurant bezoeken voor een diner. Wat heb ik genoten van deze magische avond. Ik vertel je in dit artikel hier alles over. 

Eten en cocktails bij BY AMI in Den Haag

Over Urban Bistro BY AMI

BY AMI is een moderne urban bistro met internationale allure. De eerste vestiging opende in 2018 op de Wilhelminakade in Rotterdam. Na vijf succesvolle jaren is de tweede vestiging in Den Haag geopend, op de Prinsestraat. De plek is magisch door de eigentijdse inrichting en internationale keuken. Eigenaar Ahmed Baglari koesterde deze droom al jaren, en met de tijd groeide het idee: kwaliteitsproducten die prachtige #Instagrammable gerechten opleveren, net even anders dan anders. Bij BY AMI is elk bord een kunstwerk dat je met trots op sociale media deelt. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van dit concept. Geen gas, maar een Big Green Egg. Geen plastic rietjes, maar papier. Fairtrade koffie en chocolade, bio wijnen die ook nog eens vegan zijn. 

Instawalls

Een absoluut hoogtepunt zijn de levensgrote InstaWalls in het restaurant, gecreëerd door Jeroen van der Wier, echte “landmarks” geworden. Prachtige schilderingen van uilen en bloemen, heel kleurrijk en levendig. Je blijft er maar naar staren. 

Eten en cocktails bij BY AMI in Den Haag

Cocktails please

De cocktails bij BY AMI zijn echt een feestje. Je hebt de bekende cocktails, die hier NOG mooier worden gemaakt, maar ook veel Gin-Tonics. BY AMI heeft zelfs een signature Gin-Tonic met hun eigen Gin. The Cotton Candy is helemaal speciaal, een cocktail met marshmallows en suikerspin! Ben je ook gek op Gin-Tonics? Je kunt een High-Gin boeken, waar je 3 Gin-Tonics krijgt en veel lekkere bites voor één prijs. De cocktails komen ook op een hele speciale manier op tafel, in een bloemerige etagere, WAUW!

Instagrammable shared- dining

Ja, hier kun je eten en cocktails bij BY AMI in Den Haag. De kleurrijke inrichting en beleving vind je terug in de kleurrijke gerechten. Naast de reguliere kaart kun je ook kiezen voor “shared dining”. De internationale “Fusion” menukaart biedt diverse gerechten, van verschillende streken en landen. De chicken with injection of avocado is een #instahit, net als alle andere gerechten die stuk voor stuk #instagrammable zijn. Wij genoten deze avond onder andere van de zalige sappige lamskoteletten, coquilles puur of met parmezaan en truffel die geserveerd werden op een rokerig plateau en ook nog super lekkere pekingeend. Verder stond er op tafel tonijn tataki, ceviche van zeebaars en pittige shrimps. Smullen allemaal. 

Dieetwensen en allergieën

Heb je dieetwensen of voedselallergieën, dan kun je hier met een gerust hart eten. Geef dit even aan bij de reservering of tijdens het bestellen en de keuken houdt hier uitstekend rekening mee. Zo kreeg ik de coquille zonder parmezaan, waardoor ik deze toch nog kon eten. 

Een etentje bij BY AMI is een ware belevenis. Gezellig met je vriendinnen of een romantisch avondje uit, een speciale etentje zal het zeker zijn.

Eten en cocktails bij BY AMI in Den Haag

Klik hier voor meer reviews van restaurant in Den Haag