Paasbrood met roerei en kaas. Dit recept vond ik vorig jaar op de blog van chicklovesfood en maakte ik voor de paaslunch. Wat een lekker en makkelijk recept en ideaal, want het is ook nog eens vegetarisch. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het staat erg mooi. Het kan niet mislukken. Ik maakte het brood met Wilmerburger vegankaas, hierdoor is het recept ook nog eens koemelkvrij. Voor het deeg gebruik je croissantdeeg. Ik weet zeker dat dit jaar weer op de paastafel komt.
Ingrediënten
1 blik grote croissantdeeg
4 eieren
4 plakken Wilmersburger (vegan)kaas
1 teen knoflook
4 zongedroogde tomaten
1 el olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd het teentje knoflook en zongedroogde tomaten fijn. Bak een koekenpan en bak in olijfolie de knoflook en tomaten. Kluts ondertussen de eieren los en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Gooi het eimengsel bij de knoflook en tomaten en maak roerei.
Pak een taartvorm of springvorm. Verdeel het croissantdeeg hierover. Leg de brede punten in het midden en de smalle punten als uiteinde. Leg het roereimengsel erin en scheur de plakken kaas hierin. Als je Wilmersburgerkaas gebruikt, moet je dit even nat maken van te voren, zo smelt het beter. Vouw het brood dicht door de punten naar het midden te vouwen.
Leg het brood +/- 15 minuten in de oven. Je kunt het brood met een pizzames in stukken snijden of gewoon scheuren.
