Fusion kipburger met pitabrood en knoflookmayonaise

Wie is er niet gek op burgers? Deze fusion kipburger is een mix van een Aziatisch gekruide burger van verse kipgehakt op een Arabisch pitabroodje met knoflookmayonaise en gegrilde groente. Met het Amerikaans accent van de uienringen en friet heb je fantastische, unieke burger op tafel. Maak maar een hele stapel, want dit is een succes! Hier het recept.
Ingrediënten
750 gram kipgehakt
1 ui
3 el olie
1 el zoute ketjap
1 el paneermeel
2 tl gehaktkruiden (verstegen)
4 grote pitabroodjes
1 paprika
1 tomaat in schijfjes
Paar ijsbergslabladeren
4 el mayonaise
2 tenen knoflook
1 tl mosterd
Bereiding
We beginnen met het maken van knoflooksaus. Doe de mayonaise in een mixer of een kom en voeg de knoflook in grove stukken toe. Doe de mosterd en 1 eetlepel olijfolie erbij en mix de saus tot een glad mengsel. De saus is nu klaar. Je kan deze afgedekt in de koelkast bewaren om zo de smaken nog beter te laten intrekken.
Meng het gehakt met gehaktkruiden, zoute ketjap en paneermeel. Schenk een beetje olie in een koekenpan en laat de pan op een zacht vuurtje. Pak ¼ van het gehakt en draai een grote bal hiervan. Maak deze plat in je hand en leg deze voorzichtig in de pan. Bak de burger rondom gaar. Als alle 4 de burgers klaar zijn leg je deze apart op een bord met folie erop.
Snijd de uien in ringen en bak deze in dezelfde koekenpan tot ze glazig zijn. Snijd de paprika’s in brede repen en bak deze daarna ook in de pan of grill ze 10 minuten in de airfryer. Verwarm ondertussen de pitabroodjes. Ik doe dit altijd in een contactgrill, maar je kan het ook in een broodrooster of koekenpan doen.
Vul de broodjes met een burger, wat uienringen, ijsbergsla, paprikareepjes, tomaat en knoflooksaus. Lekker met frietjes erbij!