Ketjap garnalen

Surinaamse Ketjap Garnalen. Garnalen zijn ideaal om te wokken, zo klaar. Lekker wokken met sojasaus of bijvoorbeeld Ketjap Manis. Dit Indische woksausje heeft iedereen wel in de kast. Wellicht ken je al de bekende gerechten als Ketjap Kip of de Surinaamse Ketjap Tofu. Nu een receptje met garnalen! Schenk ketjap manis, zoute sojasaus en een beetje vissaus bij elkaar en je hebt een heerlijke marinade. Ideaal voor na een lange werkdag. Lekker met rijst en gewokte groente erbij, taugé en paksoi, maar alles is lekker bij. Ook lekker met Surinaamse nasi of Surinaamse bami. Hier het makkelijke recept. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

16 diepvries garnalen (ontdooid)
3 el ketjap manis
1 el zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy Sauce)
1 tl vissaus
2 el zonnebloemolie

Voor de rest van de maaltijd:
100 gram taugé
1 paksoi
200 gram ongekookte rijst
1 el lichte Chinese sojasaus

Bereiding Ketjap Garnalen

Ontdooi de diepvries garnalen een ruime tijd van te voren. Doe je dit last minute, leg ze dan even 15 minuten in een bak koud water. Je garnalen zijn dan zo ontdooid.

Dep de garnalen af met keukenrol zodat ze niet zo nat zijn. Verhit in een wok de zonnebloemolie. Leg de garnalen erin en bak kort. Voeg de ketjap manis en vissaus toe en dek de pan af met een deksel. Laat op een zacht vuurtje sudderen.

Snijd de paksoi fijn en was in een vergiet. Schenk 1 el olie in een pan en bak de paksoi. Voeg na 2 minuten de taugé toe. Schenk de Chinese lichte sojasaus erbij en roerbak door elkaar.  

Serveer met witte rijst, nasi of bami.

Ketjap Garnalen

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links