Homemade Tonijnburgers

Homemade Tonijnburgers, heb jij deze juicy burgers als eens geproefd? Wie is er niet gek op burgers. Je kan ook hele lekkere visburgers maken. Zoals deze simpele tonijnburgers. Lekker sappig, smaakvol en zo gemaakt. Met tonijn uit blik en een eitje om te binden en bakken maar. Ik maakte mini burgers, leuk voor een feestje of bij de borrel. Je kunt uiteraard ook gewoon grote burgers maken, lekker op een hamburgerbroodje met frietjes erbij. Hier het snelle recept. 

Dit mooie servies is te koop bij xenos.nl

Voor 8 kleine burgers of 4 grote burgers

Ingrediënten

2 blikken tonijn op water
1 ui
2 tl viskruiden
1 el paneermeel
1 ei
2 el zonnebloemolie 
Een blaadje sla of verse spinazie
Mayonaise

Bereiding Homemade Tonijnburgers

Versnipper de ui fijn. Open de blikjes tonijn en laat het vocht eruit lekken.

Pak een ruime schaal of kom en meng de tonijn en ui. Voeg de ei, paneermeel en viskruiden toe. Meng goed door elkaar.

Pak een koekenpan en schenk de olie erin. Als de olie verhit is kan je de burgers bakken. Pak de vulling van 1 ruime eetlepel voor een miniburger. Kneed met je handen tot een ronde bal. Druk plat en leg in de koekenpan. Keer na een paar minuten voorzichtig om. Als de burger rondom bruin zijn haal je ze uit de pan.

Bak de broodjes af, zo nodig. Beleg de burger met een klont mayonaise en een blaadje sla of verse spinazie.

Homemade Tonijnburgers

Klik hier voor meer recepten met tonijn