Thaise groene viscurry

Thaise groene viscurry met garnalen en kabeljauw. Ik ben echt gek op curry’s, Indiaas, Thais, maakt niet uit. Ondanks dat ze beide erg anders zijn. Wat ik zo lekker vind aan de Thaise keuken zijn de smaken van citroengras, limoen en koriander. En heerlijk dat het ook spicy is. Je kan zelf heel makkelijk een viscurry maken. In de winkels vind je veel goede currypasta’s. Ik gebruik de curry van de toko, maar deze is wel erg scherp. Deze pot kun je gewoon invriezen en bij het maken 1 el uitscheppen. In de supermarkten vind je wat mildere currypasta’s. Een curry moet voor mij ook goed gevuld zijn. Ik gebruik veel vis en verschillende groentes. Je kan er natuurlijk in doen wat je wilt. Lekker met fried rice of met witte rijst. Als je curry te pittig is, blust witte rijst goed. Hier mijn makkelijke recept. 

Ingrediënten

2 stukken kabeljauw 
12 grote garnalen
1.5 el groene currypasta (ik gebruik de pittige van Mae Ploy)

2 limoenblaadjes
Een takje sereh (citroengras)
1 groene en rode paprika
1 paksoi
2 uien
400 ml kokosmelk
1 el vissaus
1 bosje koriander
2 takjes lente-ui
1 limoen
300 gram witte rijst
2 el zonnebloemolie

Bereiding Thaise groene viscurry

Kook de rijst.Halveer de ui en snijd in halve ringen. Pak een grote wok of hapjespan met deksel. 

Schenk de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de uitjes tot ze glazig zijn. Voeg de currypasta toe en schep om. Schenk de kokosmelk erbij. 

Snijd de kabeljauw in blokjes. Bak de kabeljauw en garnalen voorzichtig mee. Was de sereh en breek doormidden. Leg de limoenblaadjes erin. Voeg vervolgens de vissaus toe en laat even 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. 

Was en snijd de paprika’s en paksoi. Leg de paprika’s in de curry. Heb je een milde curry, dan kan je één chilipeper in stukjes (zonder pitjes) toevoegen. Snijd de lente-ui in stukken van ongeveer 5 centimeter. De paksoi en lente-ui voeg je als laatst toe en bak je maar 5 minuten mee. 

Als de curry helemaal klaar is, haal je de sereh en de limoenblaadjes eruit.
Snijd de limoen in parten. Hak de koriander fijn. Serveer met partjes limoen en knijp uit boven de curry.


Klik hier voor meer curryrecepten