Thaise Massaman curry met zoete aardappel

Thaise Massaman curry is een milde curry met zoete aardappel. Deze curry bevat diverse kruiden die niet standaard zijn voor de Thaise keuken, denk hierbij aan kaneel en komijn. Deze bekende curry heeft veel Indiase en Maleisische invloeden. De currysaus kun je heel makkelijk zelf maken. Alle ingrediënten in de blender en je hebt een heerlijke romige curry. Je maakte de curry zo pittig als je zelf wilt. Ik vulde de curry met zoete aardappel, kip, peultjes en paprika. Lekker met witte rijst. Hier het recept.
Voor 4 personen
Ingrediënten
500 gram dijfilet
2 el zonnebloemolie
1 ui
250 gram peultjes (diepvries)
1 rode paprika
2 grote zoete aardappelen
250 gram fijne bloemkoolroosjes (diepvries)
Currysaus
½ bos koriander
1 ui
1 rode paprika
400 ml kokosmelk
3 tenen knoflook
6 cm verse gember
1 rode chilipeper
1 tl van de volgende kruiden:
gemalen kaneel, gemalen kurkuma, gemalen komijn
1 tl zwarte peper
2 el lichte Chinese sojasaus
2 tl vissaus
1 limoen
Bereiding Thaise Massaman curry met zoete aardappel
Maak eerst de currysaus. Schil de gember en snijd in grove stukken. Schil de uien en knoflook en snijd deze ook in grove stukken. Vervolgens snijd je de chilipeper en paprika doormidden en verwijder je de zaadlijst. Wil je een pittige curry, laat de pitjes in de chilipeper zitten. Gooi deze ingrediënten in de blender. Voeg de koriander en droge kruiden toe. Schenk de kokosmelk, sojasaus en vissaus erbij. Halveer de limoen en knijp de sap boven de blender uit. Mix dit alles tot een romige saus.
Pak een wok en schenk hier 2 el zonnebloemolie in. Snijd de ui fijn en bak in de olie. Snijd ondertussen de kippendijfilet in kleine blokjes en bak mee. Als de kip gaar is voeg je de currysaus toe. Laat op een zacht vuurtje sudderen.
Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Laat nog even sudderen in de curry. Daarna snijd je de paprika in dunne reepjes. Voeg na 15 minuten de paprika en de peultjes en bloemkoolroosjes toe. Laat nog 10 minuten sudderen.
Serveer met witte rijst en fijngehakte verse koriander.
