Indiase Saag aloo

Indiase Saag aloo, een bekende vegan curry uit de Indiase keuken, gevuld met spinazie en aardappel. Ik ben gek op de Indiase keuken, zowel vleesgerechten als Chicken Korma, Chicken Biryani, Chicken Zafrani, Chicken Tikka masala, Tandoori maar ook vegan curry’s als Jalfrezi met aubergine of Aloo gobi. De Indiase keuken is zoveel veelzijdig. Ik vind het heerlijk om al die gerechten te proeven of te maken en ik ben nog lang niet uitgekookt.

Saag aloo staat bij diverse Indiase restaurants op het menu en is populair als hoofdgerecht met naan en rijst of als bijgerecht met curry’s en tandoori.  Saag aloo is een makkelijke maaltijd met rijke smaken van nigellazaad, komijnzaad, gember en garam masala. Hier het makkelijke recept. 

Voor 4 personen

Ingrediënten

100 gr voorgekookte aardappelen
250 gr  verse bladspinazie 
1 ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie 
1 tomaat
2 curry leaves
1 tl van de volgende kruidenpoeders:
Komijnzaad, Nigellazaad, Kurkuma, Garam masala, Gemberpoeder
Optioneel: 1 chilipeper

Bereiding Indiase Saag aloo

Versnipper de uien en knoflook en leg apart. Daarna snijd je de tomaten in blokjes en leg deze ook apart. Snijd vervolgens de aardappelen in parten.

Verhit in een grote wok of hapjespan de zonnebloemolie. Als de olie heet is voeg je de komijnzaad toe en bak ongeveer 30 seconden.

Snijd een chilipeper fijn en gooi bij met de curryblaadjes en versnipperde ui en knoflook bij. Vervolgens strooi je de kurkuma, nigellazaad en gemberpoeder erbij. Daarna voeg de tomatenblokjes erbij en roer goed door.

Vervolgens voeg je de aardappels toe met 200 ml water toe en laat zacht koken met de deksel op de pan voor minimaal een half uur tot de aardappelen beetgaar zijn. Voeg daarna de spinazie toe. Laat nog 1 minuut mee sudderen. Voeg naar smaak zout toe.

Serveer met naan en rijst.

Indiase Saag aloo

Klik hier voor meer Indiase recepten