Indiase Chicken Biryani

Indiase Chicken Biryani, een authentiek Indiaas/ Pakistaans rijstgerecht met super veel smaak. De kip is mals door een marinade met yoghurt en kruiden als komijn, kurkuma, Garam Masala, kardemom en ga zo maar door. Het is een eenpansgerecht, waardoor alle smaken goed in elkaar trekken. Biryani is echt een feestmaal, wat vaak wordt gegeten op speciale momenten, zoals verjaardagen, bruiloften en Ramadan. Biryani staat in elk Indiaas restaurant op de kaart. Ik wilde dit ook zelf proberen, maar dan uiteraard met soja yoghurt. Het resultaat was fantastisch. Wat genoot van dit gerecht. Lekker met een berg koriander op de rijst en smullen maar. Hier het recept.
Serveer in dit mooie servies Toscane van Xenos
Voor 4 personen
Ingrediënten
Voor de marinade
250 ml soja yoghurt (ongezoet)
8 tenen knoflook
½ tl kurkuma
1 tl van de volgende kruiden:
gemberpoeder
chili powder
gemalen koriander
gemalen komijn
1,5 tl Garam Masala
1 tl zout
800 gram kippendijfilet
3 el zonnebloemolie
1 kaneelstokjes of 1 tl gemalen kaneel
2 zwarte kardemompeulen
Een stuk groene kardemompeul
2 stuks laurierblad
½ tl gemalen komijn
2 el tomatenpuree
1 tl gedroogde munt
2 tl zout
Een flinke bos koriander
375 gram basmati rijst (lange korrels)
750 ml water
1 ui
Bereiding Chicken Biryani
Leg de rijst in ruime bak met water en laat een uur wellen.
Maak de kippendijfilet schoon en snijd in grote blokke. Pak een ruime kom en leg de kipblokjes erin. Schep de yoghurt erbij. Gooi alle droge kruiden an de marinade erbij. Pel de tenen knoflook en pers die boven de kip uit. Meng goed door elkaar. Dek de schaal af met aluminiumfolie en leg in de koelkast. Laat minimaal een uur intrekken.
Giet de rijst af in een zeef en laat uitlekken.
Snijd de ui door de helft en snijd in dunne plakjes. Pak een ruime wok en giet hier de zonnebloemolie in. Bak de uien tot ze goudbruin zijn. Ze mogen een beetje crispy zijn. Haal de uien uit de pan en laat op een bordje met keukenrol uitlekken.
Schenk een klein beetje olie erbij in de pan en bak de kaneel, kardemompeulen, komijn en laurierbladeren samen op een hoog vuurtje. Als de verse kruiden beginnen te knetteren, zet je het vuur iets zachter en voeg je de blokjes gemarineerde kip erbij. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed. Leg een deksel op de pan en laat 15 minuten koken.
Na 15 minuten voeg de rijst en water toe en meng je dit goed met de kip. Hak de helft van de bos koriander fijn en gooi erbij. Schep de gedroogde munt erbij en roer goed door. Vervolgens leg de deksel weer op de pan en laat minimaal 15 minuten koken tot al het vocht is opgenomen. Roer regelmatig door. Voeg zout toe.
Als de biryani klaar is, serveer je het in een mooie schaal. Hak de rest van de koriander fijn en strooi erboven. Verdeel de gebakken uienringen erop en eet smakelijk.

Meer Indiase recepten. Kik hier voor het recept van
Indiase Chicken Korma zonder pakjes en zakjes
Dit artikel bevat mogelijk affiliate links