Aloo gobi soep – Indiase bloemkoolsoep

Aloo gobi soep, of wel Indiase bloemkoolsoep met verse koriander. Ik ben gek op de Indiase keuken, je ziet ook regelmatig wel een Indiaas recept voorbij komen. Dat ik gek ben op soepjes is ook geen verrassing. Soepjes vind ik heerlijk als lunch of als lichte maaltijd. Aloo gobi is een bekend Indiaas gerecht, letterlijk vertaald aardappel en bloemkool. Deze combinatie is heerlijk. Dit kan natuurlijk ook met soep. De kruidenmix proef je goed terug en voor een spicy effect voeg je een beetje chilipoeder toe. De soep is snel klaar en lekker machtig. Hier het recept. 

Ingrediënten

500 gram bloemkool
1 tl Kurkuma gemalen
1 tl Komijn gemalen
1 tl Koriander gemalen
1 tl Milde curry madras poeder
1 tl Garam masala
1 tl Chilipoeder
Een kleine aardappel
2 bouillonblokjes
1 ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
3 Lente-uitjes
Verse koriander
Zwarte peper
Zout
Optioneel: 1 chilipeper

Bereiding Aloo gobi soep – Indiase bloemkoolsoep

Snijd de ui en knoflook en fruit dit in zonnebloemolie in een soeppan. Snijd de bloemkool in stukken. Je kunt ook diepvries bloemkool gebruiken. Voeg 1100 ml water toe en voeg een bouillonblokje toe en kook de bloemkool. Schil de aardappel, snijd deze in blokjes en voeg toe.

Voeg alle gemalen kruiden toe en roer door elkaar. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Snij de lente-ui en en koriander fijn. Vervolgens snijd je voor pittige soep de chilipeper in ringen. Verdeel dit over de borden.

Aloo gobi soep - Indiase bloemkoolsoep

Klik hier voor meer soep recepten