Indiase Chicken Korma zonder pakjes en zakjes


Indiase Chicken Korma maken zonder pakjes en zakjes? En ook nog eens koemelk- en notenvrij. Dit leek mij een uitdaging, maar het viel heel erg mee. Als grote fan van de Indiase keuken wilde ik dit maken zonder de kant-en-klare currypasta’s uit de winkel. Niet dat daar iets mis mee is, integendeel, maar ik heb het altijd al een keer zelf willen maken. Met een recept van Culy.nl en mijn eigen kennis, ging ik aan de slag. Verrassend was dat ik de meeste ingrediënten al in huis had. Ik ga dit nu zeker vaker maken. De noten heb ik vervangen door geraspte kokos en de ghee is vervangen door zonnebloemolie. Ik vind het heel goed gelukt en heb hier van gesmuld. Indiaas koken is veel makkelijker dan verwacht. Je hebt veel kruiden nodig, maar als je de basis in huis heb, is het zo gepiept. Hier het recept. Probeer het uit en je zult verrast zijn.

Wil je een vegetarische Korma maken? Vervang de kip door kikkererwten en bloemkoolroosjes.

3-4 personen

Ingrediënten

600 gram kippendijfilet
70 gram kokosrasp
6 el zonnebloemolie
25 gr Garam Masala
1 volle tl Kurkuma
2 uien
3 tenen knoflook
2 tomaten
1 tl gemberpoeder
2 kippenbouillonblokjes
200 ml kokosmelk
1 bosje koriander

Serveer met basmatirijst en naan

Bereiding Indiase Chicken Korma zonder pakjes en zakjes

Kook de basmatirijst.

Verhit de helft zonnebloemolie in een hapjes pan. Bak de uien en knoflook tot het glazig is. Vervolgens voeg je de gemberpoeder en 50 gram kokosrasp toe en roer het goed door elkaar. Voeg de garam masala en kurkuma toe en bak een minuut mee. Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Roer dit er goed door en laat het ongeveer 2 minuten meekoken. Schep het mengsel een keukenmachine of pureer het in een staafmixer tot een gladde currypasta.

Snijd de dijfilet in kleine blokjes. Spoel de hapjespan om en bak in de resterende zonnebloemolie de kip gaar. Als de kip goudbruin is, voeg je de korma-pasta en 20 gram kokosraps toe. Vervolgens hak de helft van de koriander fijn en gooi dit erbij. Daarna schenk 200m kokosmelk erbij. Voeg de bouillonblokjes. Laat het geheel inkoken. Voeg naar smaak zout toe.

Hak de resterende koriander fijn en strooi over de Chicken Korma.

Serveer met gekookte basmati rijst en naan.

Indiase Chicken Korma zonder pakjes en zakjes

Klik hier voor meer Indiase recepten