Witte asperges met zalm uit oven

Witte asperges met zalm uit de oven. Een heerlijk klassiek gerecht in een nieuw en makkelijk jasje. Ik ben gek op witte asperges en eet in het aspergeseizoen minimaal 1 keer per jaar. Heerlijk om er aspergesoep van te maken, te grillen voor een salade of in een lekkere verse pasta verwerken. Ik heb zelfs een keer zelf meegekeken bij het steken van Limburgse Lรถss asperges, lees hier meer over.
Toen ik laatst de witte asperges van het Nederlandseย Aspergecentrum kreeg, wilde ik het een keer uit de oven maken. Je kunt namelijk veel meer bereidingen bedenken dan alleen asperges koken. De witte asperges en de zalmfilet gaan namelijk tegelijk de oven in, dus daar heb je geen omkijken naar. Ideaal toch? Heb je ook niet het probleem dat je de asperges per ongeluk te lang kookt. In de tussentijd dat de zalmfilet en witte asperges in de oven garen, maak je een homemade (koemelkvrije) Hollandaisesaus erbij. Dit sausje is veel makkelijker te maken dan het lijkt en zoveel lekkerder dan uit een pakje. Dit voorjaarsrecept is echt om te smullen. Hier het recept voor witte asperges met zalm uit de oven. Lekker met krieltjes uit de oven.
Voor 2 personen
Ingrediรซnten
400 gram zalmfilet
14 stuks witte asperges
50 gram plantaardige margarine
Een paar takjes dille
1 el olijfolie
2 tl Verstegen viskruiden
Kijk hier voor de ingrediรซnten en het recept van de Homemade Hollandaisesaus.
Bereiding Witte asperges met zalm uit oven
Verwarm de oven op 180 graden.
Smelt in een klein pannetje de boter. Pak een grote ovenschaal of braadslede en vet deze in met de helft van het boter.
Leg de zalmfilet in het midden van de ovenschaal. Strooi hier de viskruiden over. Hak de dille fijn en verdeel over de vis.
Schil de asperges van de top naar beneden met een dunschillers. Was de asperges.Vervolgens leg je de asperges aan beide kant van de zalmfilet. Schenk de overige gesmolten boter over de zalm en asperges. Strooi een beetje peper en zout over de witte asperges en zalmfilets.
Daarna pak je een vel bakpapier en dek de zalm en asperges af. Stop voorzichtig de bakpapierrandjes onder producten, zodat het helemaal afgedekt is. Let erop dat je het niet te strak dicht vouwt.
Leg de ovenschaal in het midden van de oven en bak 20 minuten. Ondertussen kun je de homemade Hollandaisesaus maken.

Gerry/Gewoon Lekker Gewoon
Hoihoi, leuk en handig om asperges in de oven te bereiden. Ga ik zeker binnenkort uitproberen, op de BBQ staat ook nog op mijn to-do lijstje!
Neem trouwens aan dat je in je tekst bedoelt dat je in het seizoen minsten 1x per week/dag/maand asperges eet ipv 1x per jaar… (LOL)
Priya
Hi! Wat leuk dat je het recept gaat maken. Ik bedoel wel echt 1x per jaar!