Deze salade met gegrilde groene en witte asperges met gerookte zalm is een heerlijke voorjaarssalade. Asperges zijn altijd maar 3 maanden per jaar te koop, van april t/m juni. Dus geniet er nog even van. Lees hier alles over asperges. Je kan het op de traditionele manier eten met een zalmfilet, hollandaisesaus en een gekookt eitje erbij.
Toen ik van Astrid op haar event over asperges een bos asperges kreeg, wist ik direct wat ik ermee wilde maken. Ik stak het traditionele gerecht in een nieuw jasje met deze salade. De asperges grill je in een grillpan of contactgrill. Door het grillen krijgen de asperges een rokerige smaak, heel lekker. Lekker met krieltjes, gerookte zalm, verse dille en gekookt ei.

Voor 2 personen
Ingrediënten
4 witte asperges
4 groene asperges
100 gram gerookte zalm
250 gram krieltjes met schil
2 eetlepels mayonaise
Een paar takjes dille
2 gekookte eieren
Peper en zout
Bereiding
Kook de aardappelen in ruim water tot ze beetgaar zijn.
Was de asperges en snijd de harde onderkanten eraf. Schil de witte asperges. Grill de asperges +/- 10 minuten.
Giet de krieltjes af en halveer deze. Kook ondertussen de eieren.
Als de krieltjes afgekoeld zijn, schep je de mayonaise erdoor. Snijd de gerookte zalm in smalle reepjes. Meng dit met de aardappelen. Hak de dille fijn en strooi dit erover. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Pel de eieren en halveer ze.
Schep de salade op een bord of schaal en verdeel de asperges erover. Leg de eieren erop.