Salade van gegrilde asperges met gerookte zalm

Deze salade met gegrilde groene en witte asperges met gerookte zalm is een heerlijke voorjaarssalade. Asperges zijn altijd maar 3 maanden per jaar te koop, van april t/m juni. Dus geniet er nog even van. Lees hier alles over asperges. Je kan het op de traditionele manier eten met een zalmfilet, hollandaisesaus en een gekookt eitje erbij. Je kunt er ook asergesoep van maken of een lekkere pasta met witte asperges en Hollandse garnaaltjes. Met dit zomerse weer ging ik voor iets heel anders. Een lekkere salade met gegrilde witte en groene asperges. Krieltjes erdoor, gerookte zalm een lepeltje mayonaise en maak het af met een paar dille. Is het geen plaatje? Het is ook nog eens heel lekker zo. De asperges kun je in een grillpan, compactgrill of op de barbecue grill. Ik koos voor de compactgrill. Hier het makkelijke recept.

Voor 2 personen

Ingrediënten

4 witte asperges
4 groene asperges
100 gram gerookte zalm
250 gram krieltjes met schil
1 eetlepels mayonaise
Een paar takjes dille
Peper en zout

Bereiding Salade van gegrilde asperges met gerookte zalm

Kook de krieltjes in ruim water tot ze beetgaar zijn. Je kunt ze ook stomen.

Was de asperges en snijd de harde onderkanten eraf. Schil de witte asperges. Grill de asperges +/- 10 minuten in een grillpan of compactgrill. Snijd de asperges door de helft.

Giet de krieltjes af en halveer deze. Als de krieltjes afgekoeld zijn, schep je de mayonaise erdoor.

Pak een mooi bord of grote schaal en leg de krieltjes onderop. Verdeel de asperges erover. Hak de dille fijn en strooi dit erover . Snijd de gerookte zalm in smalle reepjes en rol op en verdeel over de salade.

Voeg naar smaak peper en zout toe.

Salade van gegrilde asperges met gerookte zalm

Klik hier voor meer asperge recepten