Homemade Hollandaisesaus, koemelkvrij

Homemade Hollandaisesaus, helemaal koemelkvrij. Deze saus zonder melk is zo te maken. De klassieke Hollandaisesaus wordt het meest gebruikt in de Franse keuken. In de Nederlandse keuken eten we de Hollandaisesaus het vaakst met witte asperges met bijvoorbeeld zalm. Klik hier voor dit recept. De Hollandaisesaus is ook goed te combineren met een mooi stuk vlees, kip of groente. De saus heeft als basis eidooiers, boter, azijn en wijn. De Hollandaise saus wordt normaliter met roomboter gemaakt, maar dit kan natuurlijk ook zonder melk met plantaardige boter. Het is makkelijk te maken, je moet alleen even weten hoe. Hier het recept. 

Voor 3-4 personen

Ingrediënten

2 eidooiers
1 el witte azijn
2 el droge witte wijn
100 gram plantaardige boter
Zwarte peper
Zout

Bereiding Homemade Hollandaisesaus, koemelkvrij

Zorg dat de eieren en boter op dezelfde temperatuur zijn.

Scheid de eieren en bewaar de eidooiers. Smelt de plantaardige boter tot het vloeibaar is en leg apart.

Pak een pan en schenk hier een laag kokend water in. Zet het vuur aan dat het water blijft koken. Leg een een ruime kom op (zonder dat het water raakt), om au bain marie te verwarmen. 

Verhit in de kom de azijn en de eidooiers au bain marie. Voeg zwarte peper en zout toe. Klop de hele tijd met een garde tot een schuimig mengsel. Gaat de saus schiften, voeg een beetje kokend water toe. Voeg beetje bij beter de boter toe en blijf kloppen tot alle boter in de saus zit.

Hollandaise saus kun je niet opwarmen, want dat gaan de eieren saus stollen.

Homemade Hollandaisesaus, koemelkvrij

Klik hier voor meer recepten met asperges