Spicy Pizza Tonno

Spicy Pizza Tonno, ik bestelde vroeger echt altijd Pizza Tonno bij de pizzeria. Hoe simpel het ook is, zo smaakvol vind ik het ook weer. Rather you hate it or love it. Ik bestelde het altijd met ui en olijven. Maar… dit kun je natuurlijk gemakkelijk zelf maken. Ik gebruik altijd een kant-en-klare pizzadeeg en vullen maar. Tomatensaus onderop, 1 blik tonijn erop en verder aanvullen met ui, zwarte olijven en om het spicy te maken voegde ik er wat piquanté peppers uit pot aan toe. Gooi er een berg kaas op en smullen maar. Echt heel lekker! Ik maak graag pizza’s, zoals Pizza Lamsshoarma, Pizza Funghi, Pizza met hummus en falafel of Pizza met geitenkaas en pesto en ga zo maar door. Hier het recept voor de Spicy Pizza Tonno.

Voor 1 persoon

Ingredienten

1 rond en dun pizzabodem (uit de koeling)
4-5 el passata (gezeefde tomaten)
1 teen knoflook
3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 blik tonijn op water basis
1 ui
10 zwarte olijven
5 piquanté peppers
Geraspte (vegan) kaas
Blaadjes verse basilicum

Bereiding Spicy Pizza Tonno

Verwarm de oven op 180 graden. Rol de pizzabodem uit op het rooster of pizzasteen

Pel de teen knoflook en pers door de passata. Roer goed door. Voeg 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden toe en smeer uit over de pizzabodem. 

Snijd de uien door de helft en snijd in halve ringen. Verdeel over de pizza. Vervolgens open je een blik tonijn en laat je het vocht eruit lekken. Verdeel de tonijn over de pizzabodem. Halveer de tomaten en piquanté peppers en strooi over de pizza. Als laatst strooi je de kaas erover.

Schuif de pizza voor 15 minuten in de oven. Als de pizza klaar is garneer je de pizza met verse basilicumblaadjes. 

Spicy Pizza Tonno

Klik hier voor meer pizza recepten

Klik hier voor meer recepten met tonijn

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links