Restaurant Istana – Modern Indisch eten in het centrum Den Haag bij

Modern Indisch eten doe je bij Restaurant Istana in het centrum van Den Haag. Restaurant Istana heeft al jaren een mooi plekje bemachtigd aan de Wagenstraat, ook wel Chinatown. Indisch eten is populair in Den Haag en kun je op veel plekken doen. Restaurant Istana is uniek door de moderne Indische keuken met veel Balinese accenten. De authentieke recepten worden in een nieuw jasje gestoken, zonder de kwaliteit te verliezen. Denk aan Saté, Nasi goreng, Pisang Goreng en alle andere bekende gerechten. Ik was wel heel nieuwsgierig naar dit restaurant wat praktisch bij mij om de hoek zit. Ik was daarom ook super blij toen ik werd uitgenodigd kennis te maken met de moderne Indische keuken. En kun je niet wachten tot ze weer open mogen? Je kunt de gerechten nu ook afhalen. Lees hier mijn ervaring over Indisch eten bij Restaurant Istana in Den Haag . 

Over Indisch Restaurant Istana in Den Haag

Restaurant Istana bestaat inmiddels al … jaar. Bij Indisch restaurant Istana staat de authentieke Indonesische keuken voorop. Recent is het overgenomen door jongere eigenaren die een moderne twist aan dit concept gaven. De authentieke keuken blijft belangrijk, maar de twist vind je in sommige gerechten, de inrichting en bijvoorbeeld ook de mooie borden. Ik vond het restaurant heel sfeervol. Achterin het restaurant had je uitbouw met glazen plafond. Dit plekje hangt vol met mooie planten en is heel licht. De locatie op de Wagenstraat, dichtbij de Bijenkorf is ideaal. Reserveer wel van te voren, want het restaurant zit regelmatig vol. 

Restaurant Istana Indisch eten in Den Haag

De kaart

De kaart bij Restaurant Istana is heel uitgebreid. Er staan wel meer als 70 gerechten op! Tja, dat is wel heel lastig kiezen dan. Dus als je met een groep bent raad ik je een heel menu of shared dining te bestellen, want dan kun je lekker veel proeven. Je start met diverse voorgerechten als bijv. Soto Ajam, Loempia Semarang  of Samosa. Ook de saté kun je als voorgerecht kiezen. Ik koos direct voor de Saté Kambing, saté van geitenvlees. Heel lekker was dit!

Restaurant Istana Indisch eten in Den Haag

Sate’s van de grill, vis, groente, vlees en wokgerechten

Voor het hoofdgerechten had ik meer moeite met het maken van een keuze. Zoveel aanbod en alles klonk aantrekkelijk. Saté, vlees, vis, wokgerechten, groentegrechten noem maar op. Ik koos voor Bebek asam manis, dat is krokante eendenborstfilet in een zoete tamarindesaus en mijn vader koos voor de Lamsbout in een jus met citroengras. De hoofdgerechten werden geserveerd met nasi goreng.

Als bijgerecht bestelde ik ook de Tahoe Kerrie erbij. Tahoe en groenten in rode curry en kokosmelk, dit was een heel smaakvol vegetarisch gerecht. We sloten het diner af een echt Indisch dessert,  Pisang Goreng, gebakken banaan in een paneerlaagje met poedersuiker. Liever een lekker drankje of cocktail als afsluiter? Dat hebben ze ook!

Bij Restaurant Istana kun je met de hele familie lekker, sfeervol en uitgebreid dineren. De authentieke keuken proef je goed terug in de mooi gerechten. Ik was op een zaterdagavond en letterlijk het hele restaurant zat vol. Dat is een goed teken niet? Ik heb super lekker Indisch gegeten bij Restaurant Istana en kom graag een keer terug met een groep, zodat ik nog meer van de kaart kan proeven. Mijn favoriet van de avond? Toch wel de saté kambing!

Restaurant Istana Indisch eten in Den Haag

Klik hier voor meer restaurant reviews in Den Haag