Taco’s Al Pastor met kip

Taco’s Al Pastor met kip is een lekker Tex-Mex streetfood gerecht uit Mexico stad. De originele Taco’s Al Pastor is gemaakt van varkensvlees. Het gerecht is ontstaan door de invloed van Libanese immigranten die het vlees bereiden als shoarma, zoals wij hier het herkennen als Turkse döner. De Al Pastor kruiden is een mix van paprikapoeder, chilipoeder, chilivlokken, komijn, knoflook en ga zo maar door. Met welk vlees of vis je het gerecht ook maakt, het belangrijkste is om het eerst te marineren. Verder is het een easy peasy gerecht. Verwarm de zachte wraps voor de taco’s, vul met de gebakken Al Pastor kip, coleslaw en gooi er nog een flinke schep zelfgemaakte guacamole erop. Heerlijk comfortfood is dit. Hier het makkelijke recept. 

Voor 2 personen

Ingrediënten

2 el zonnebloemolie
300 gram kippendijfilet
2 uien
1 el Al Pastor kruiden
1 rode paprika
1 el tomatenpuree
6 zachte (kleine) wraps

Bereiding Taco’s Al Pastor met kip

Snijd de dijfilet in smalle reepjes en marineer in een ruime kom met 1 el zonnebloemolie en de Al Pastor kruiden. Sluit de kom af met een bord of folie en laat minimaal een uur marineren in een afgesloten kom. 

Pel de uien en snijd door de helft om vervolgens in dunne halve ringen te snijden. Daarna pak je een wok of hapjespan en schenk je 1 el zonnebloemolie in. Bak de uien tot ze glazig zijn. Voeg de dijfiletreepjes toe en bak mee.

Ondertussen was je de paprika en snijd in kleine blokjes. Voeg de paprika aan de kip toe en schep de tomatenpuree erbij. Bak de kip tot het gaar is.

Maar eventueel eigen guacamole ondertussen. Lees hier het recept. 
Voor het eten verwarm je de wraps per stuk in een droge koekenpan of hoog vuur. Bak maximaal 30 sec per kant.

Vul de wraps met coleslaw, kip en guacamole. Eet smakelijk!

Taco’s Al Pastor met kip