Snelle pizza funghi met olijven en (vegan) mozzarella

Soms heb je gewoon trek in een goed gevulde pizza, zoals deze pizza funghi met (vegan) kaas. Met een kant- en-klare pizzadeeg heb je in no-time een grote plaatpizza. Het voordeel van je eigen pizza beleggen is dat je er zoveel vulling op kan doen als je wilt. Ik koos ervoor om naast de tomatensaus tapenade toe te voegen. Voor de rest vulde ik de pizza met kastanje- en gewone champignons en zwarte zongerijpte olijven. Lekker veel mozzarella erop en de pizza is ook nog eens koemelkvrij! Je schuift de pizza zo de oven in. In een kwartier heb je een flinke verrukkelijke pizza. Je haalt hier wel 8 dikke stukken uit, dus ruim genoeg voor 2 personen. Hier het makkelijke recept

Ingrediënten

1x Pizzadeeg
1 pakje passata di pomodoro
2 tenen knoflook
2 tl Italiaanse kruiden
1 rode ui
½ bakje champignons
½ bakje kastanjechampignons
4 tl groene olijventapenade (Jean Baton)
12 zwarte zongerijpte olijven (Costa Ligura)
Geraspte mozzarella (vegan van Violife)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak een bakplaat en plaats hier een vel bakpapier op. Rol het pizzadeeg uit over de bakplaat. 

Schenk de passata in een passata. Pers de tenen knoflook erboven uit, Voeg de kruiden toe en meng dit alles goed door elkaar. Voeg naar smaak een beetje zout toe. Smeer dit tomatenmengsel op de pizza. Smeer de tapenade er ook over. 

Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Verdeel dit over de pizza. Strooi de mozzarella er rijkelijk over. Verdeel de olijven erop en plaats de pizza 15 minuten in de oven. 

Klik hier voor meer pizzarecepten.