Vellutate di verdure – romige soep van wintergroente

Vellutate di verdure is een romige soep van wintergroente. Vellutate di verdure, klinkt dat niet al mooi? Deze Italiaanse veganistische groentesoep vond ik in het kookboek Vegetalia van Luna Trapani. Dit kookboek zit vol met Italiaanse vegan recepten. Pasta, lasagne, salades en waaronder ook deze soep. Vellutate betekent fluweelzacht en zo ziet en smaakt deze romige soep ook. Verdure betekent groente, dus letterlijk een fluweelzachte groentesoep. Ik ben gek op soeprecepten, dus deze moest ik uitproberen. Deze soep is gemaakt van wintergroente als knolselderij, pastinaak en winterpeen. Deze groente rooster je eerst met kruiden en daarna kook je die nog kort met groentebouillon. Pureren en je hebt een heerlijke romige en ook nog eens gezonde soep. Lekker als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht, want pastinaak en knolselderij zijn vullende groentes. Hier het makkelijk recept.
IngrediΓ«nten
Een kleine knolselderij
1 winterpeen
2 pastinaken
1 rode ui
4 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 groentebouillonblokjes
1 el Italiaanse kruiden
Zout
Zwarte peper
Bereiding Vellutate di verdure – romige soep van wintergroente
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een bakplaat en leg hier een bakpapiertje op.
Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Rasp de winterpeen en pastinaken schoon en snijd deze in even grote blokjes als de knolselderij. Pel de tenen knoflook.
Leg de groente in een grote kom en schenk de olijfolie erover. Strooi de Italiaanse kruiden erover. Pers de knoflook erboven uit. Meng alles goed samen.
Verdeel de groente erover bakplaat en rooster de groente 35 minuten in de oven.
Als de groente gaar is, pak je een soeppan. Voeg 1,5l water kokend water toe. Leg de groente erin en gooi de bouillonblokjes erin. Laat alles tot kookpunt komen en roer door.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Is de soep nog te dik? Voeg een beetje water toe tot je de gewenste structuur hebt.
