Snelle Javaanse groenteschotel met sperziebonen en taugé

Snelle Javaanse groenteschotel met sperziebonen en taugé met de Javaanse kruidenpasta van Sorgh & Hoop. Wil jij een snelle en gezonde Surinaamse Javaanse maaltijd op tafel hebben? Dan is deze Javaanse groenteschotel echt iets voor jou. De Javaanse kruidenpasta van Sorgh & Hoop is een heerlijke pasta met Indische smaken als citroengras, gember, limoenblad en nog veel meer. Dus in plaats van allemaal losse kruiden kopen heb je aan deze kruidenpasta genoeg. Ik vind de Surinaamse kruidenpasta’s verrassend lekker een erg goed van kwaliteit. De groenteschotel vulde ik met veel groente als sperziebonen, paprika, tauge en broccoli. Op smaak gebracht met de specerijenpasta, kokosmelk, een rood pepertje, sojasaus en Ketjap Manis. Mijn keuken rook heerlijk. Dit gerecht deed mij erg denken aan het Indische Sajoer Lodeh. Dit gerecht staat echt in 15 minuten op tafel. Ik at dit gerecht met Surinaamse Ketjap Tofu, maar het is ook lekker met Kip Ketjap of Javaanse kipsaté. Serveer met witte rijst, Bami of Nasi.
De Javaanse kruidenpasta van Sorgh & Hoop is te koop bij Jumbo online, dus thuisbezorgd of bij de pick-up point.
Ingrediënten
1 pakje Javaanse kruidenpasta Sorgh & Hoop
1 ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
100 ml kokosmelk
2 el zoute sojasaus
200 gram gesneden sperziebonen (diepvries)
1 rode paprika
Een paar takjes bosui
100 gram verse taugé
1 chilipeper
Een handje pinda’s
Gefrituurde uitjes
Bereiding Snelle Javaanse groenteschotel met sperziebonen en taugé
Schil de ui en snijd fijn. Schil de tenen knoflook. Pak een wok of hapjespan en schenk hier de zonnebloemolie in. Leg de uiensnippers erin en pers de knoflook met de knoflookpers erboven uit. Bak tot de uien glazig zijn. Gooi de sperziebonen erbij en bak kort.
Voeg de Javaanse kruidenpasta toe en en roer door. Snijd ondertussen de paprika in smalle reepjes en snijd de bosui in grove stukken. Vervolgens haal je de zaadlijst uit de rode peper en snijd in stukjes. Daarna roer je de paprika, bosui en peper mee met de sperziebonen.
Schenk de kokosmelk bij het groentemengsel. Als laatst voeg je de taugé toe. Roer nog 5 minuten door tot alle groente verwarmt zijn.
Als het gerecht klaar is strooi je de pinda’s en gefrituurde uitjes erop.

Klik hier voor meer Surinaamse recepten
Dit artikel bevat affiliatelinks