Thaise currysoep met mosselen en garnalen

Thaise currysoep met mosselen en garnalen. Wat kan ik smullen van dit gerecht. De Thaise keuken is één van mijn favorieten, vooral de curry’s. Je kan er genoeg mee variëren. Zoals deze rode currysoep, rijk gevuld met mosselen, garnalen, kastanjechampignons en verse spinazie. Je zit na een kom soep ook bomvol! En ziet het er niet prachtig uit met die mosselen? Je kan erin doen wat je wilt, een goed recept voor restjes uit de koelkast. En je kan de soep ook zo pittig maken als je wilt. Ik koos voor een milde currypasta, maar voegde er nog een spicy chilipepertje aan toe. Deze soep is makkelijk te maken en je hebt gelijk een pan vol.
Ingrediënten
500 gram mosselen
12 grote garnalen
0.5 bakje kastanjechampignons
50 gram verse spinazie
2 bouillonblokjes
1 rode currypasta
1 chilipeper
3 cm gember
250 ml kokosmelk
1 ui
3 tenen knoflook
1 limoen
1 tl kurkuma
Verse koriander
Bereiding
Leg de mosselen in een groot bak of in een schone gootsteen met koud water. Spoel de mosselen goed. Laat de mosselen in de grote bak drijven. De mosselen die open blijven staan of kapot zijn, gooi je weg.
Versnipper de ui en pers de knoflook. Pak een soeppan en schenk hier de olie in. Voeg de uien en knoflook toe. Rasp de gember erbij. Na een paar minuten voeg je de rode curry pasta toe. Meng dit goed door elkaar. Schenk daarna de kokosmelk. Kruid de curry met peper, zout en de kurkuma. Voeg de bouillonblokjes en liter water toe. Voeg alle mosselen toe, schud goed en zet dan deksel op de pan. Snijd de champignons in plakjes. Voeg de garnalen en plakjes champignons toe en laat het ongeveer 10 minuten koken.
Zet het vuur onder de soep zacht en roer de spinazie erdoor. Snijd de koriander fijn en snijd in schijfjes. Schep de soep in kommen en strooi er wat verse koriander over. Knijp de limoen licht uit en eet smakelijk.
