Pompoenrisotto met geitenkaas en kabeljauw

Pompoenrisotto met geitenkaas en kabeljauw, een heerlijk en smaakvol gerecht wat ook nog eens makkelijk te maken is. Risotto kun je met van alles maken. Heel plain met verse truffel erbij, met spinazie en tomaten, het maak niet uit wat je erbij doet, als je de rijst maar zacht maakt met veel bouillon. Ik ben gek op risotto, doordat het een romig rijstgerecht is met veel smaak.

Pompoen zijn niet alleen in de winter te koop. Het hele jaar door kun je bijvoorbeeld pompoen uit de diepvries kopen. Pompoenen zijn rijk aan voedingsstoffen. Ze bevatten vitamines zoals vitamine C, vitamine E en B-vitamines, evenals mineralen zoals kalium en magnesium. Bovendien bevatten pompoenen carotenoïden, zoals bètacaroteen, die kunnen bijdragen aan een gezonde huid en ogen.

Je kunt van alles maken met pompoen. Het meest populaire gerechte is wel de pompoensoep. Maar wat denk je van Kohra (Surinaamse gestoofde pompoen) wat lekker is met roti, quiche met pompoen of een dip met pompoen. Klik hier voor meer recepten met pompoen.

Nu maakte ik risotto met pompoen. Makkelijk te maken en heerlijk kruidig en romig van smaak. Ik gaarde een stuk kabeljauw in een ovenschaal in de oven erbij en om het af te maken zachte geitenkaas eromheen. Dit is werkelijk waar smullen! Klik hier voor het makkelijke recept van pompoenrisotto met geitenkaas en kabeljauw.

Pompoenrisotto met geitenkaas en kabeljauw

Pompoenrisotto met geitenkaas en kabeljauw

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 stuks kabeljauw
  • 200 gram pompoen
  • 200 gram risottorijst
  • 1 st ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 st groentebouillonblokje
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 2 tl viskruiden
  • 4 el olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook 75 ml water in de waterkoker of in een pan. Voeg de bouillonblok toe.
  • Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Snijd de pompoen in blokjes. Als je diepvries gekocht hebt hoeft dat niet.
  • Pak een hapjespan met deksel of een kookpan. Bak de uien en knoflook en bak vervolgens de pompoen mee tot het een beetje zacht is. Prak de pompoen met een vork.
  • Voeg de risottorijst toe in de pan en bak kort mee. Blus vervolgens af met de droge witte wijn. Laat de wijn volledig inkoken en roer alles goed door.
  • Als alle vocht uit de risotto is voeg je een soeplepel bouillon toe. Herhaal dit tot alle bouillon op is.
  • Ondertussen pak je een ovenschaal en leg hier een ruim vel folie op. Leg je de kabeljauwfilets erop. Bestrooi de kabeljauw met de viskruiden en schenk hier een beetje olijfolie over. Vouw de folie naar elkaar toe om een dicht pakketje te maken. Doe dit niet te strak. Plaats de vis in het midden van de oven voor 20 minuten.
  • Serveer de risotto met stukjes geitenkaas en leg de kabeljauw erop. Eet smakelijk!
Pompoenrisotto met geitenkaas en kabeljauw

Klik hier voor meer recepten van risotto